Speltips, Celtic – Qarabag 29/7: Skickar iväg ett långskott

Spelbloggare Publicerat: 29 juli 2015

Fler spel handplockas från den tredje CL-kvalrundan och nu riktar vi strålkastarljuset mot Glasgow och Celtic Park där just Celtic och Qarabag ryker ihop. Skrällchans?

Skotska Celtic kommer till det här dubbelmötet som stora, stora favoriter – såväl i den här matchen som över de 180 minuterna som ska spelas. Gillar vad den klassiska klubben åstadkommit under transferfönstret hittills och man känns ett snäpp starkare än i vad man var i fjol. Man är också fortsatt aktiva och ser inte ut att vara klara där.

Qarabag, från Azerbadzjan, är inte lika välkända, men har faktiskt hunnit få lite erfarenhet från Europaspel; man kom till den tredje rundan i CL-kvalet där man förlorade med 2-3 över två möten mot Red Bull Salzburg och skickades istället vidare till play off i Europa League där man ställdes mot Twente och avancerade vidare på fler gjorda bortamål efter två kryss. I gruppspelet blev det en tredjeplats och slutspelet missades precis med resultatraden 1-3-2.

8,50 är i överkant

Och, ja. Oddssättarna har förstås rätt i att Celtic ska vara stora favoriter, men när ettan står nere i runt 1,40x hos de flesta spelbolagen tycker jag att de är ute på farligt tunn is. De är absolut bättre och löst en del bra resultat i vänskapsmatcherna inför spelåret som är runt hörnet – men så mycket ska inte skilja.

I den andra kvalrundan skickade skottarna ut isländska Stjarnan ut efter 2-0 hemma och 4-1 borta – en så kallad ”walk in the park”. Nu väntar det första motståndet som kan tituleras som ett riktigt hinder i jakten på gruppspelsbiljetterna.

Qarabag, som skickade ut Rudar med 1-0, ska absolut inte underskattas. Det bevisade med sina prestationer i Europa förra året. Man är dock lite ojämna, vilket kan bli deras fall eller framgångsrecept – har spelarna vaknat på rätt sida?

Båda har precis börjat spela tävlingsfotboll och serierna inte startat. Som bekant är det vanligare med skrällar i början av spelåren, kontra mitten och sluten. Gästerna ska inte räknas bort helt och jag skulle inte bli helt förvånad om de skulle kontra sig till en vinst på Celtic Park.

8,50 x polletterna för raka tvåan är i alla fall siffror motiverade att spelas.

Speltips:

Speltips: Qarabag vinner, rak tvåa
Odds: 8,50 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 29/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celtic 1,47 redbet logo
Oavgjort 4,40 betsson logo
Qarabag 8,50 comeon logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: