Speltips, Celtic – Rangers 1/2: Historisk Old Firm-drabbning

Spelbloggare Publicerat: 31 januari 2015

celtic rangers 1/2En historisk Old Firm-drabbning står på schemat under söndagen – och vi tror att det kommer smällas på hårt från båda håll.

Katoliker mot protestanter. Socialister mot konservativa. Celtic mot Rangers – är derbyt som hela världen talar om, ett möte som är så mycket större än bara fotboll; rivaliteten, hatet och de fanatiska supportrarna. Passionen.

Celtic och Rangers har burit fanan i den skotska fotbollen historiskt och alltid har det handlat om dem i kampen om trofén, men 2012 tvångsdegraderades Rangers till fjärdedivisionen efter konkurs. Fansen stannade dock kvar och med en stark skara spelare har resan uppåt i seriesystemet varit spikrak; just nu är de på positiv kvalplats i Championship. Celtic blev dominanterna i Premiership och har nu vunnit serien tre år i följd och ser ut att göra detsamma även i år.

Förutom prestigen står en plats i Ligacupfinalen på plats. Celtic är stora favoriter och att de ska avancera betalar 1,22x, Rangers 5,5x. Men här kommer det handla med om det fysiska, snarare än tekniska och en skräll är allt annat än en omöjlighet.

Sju röda på lika många matcher

Fysisk kamp är synonymt med Old Firm, utanför och på arenan. Tre år har fansen väntat på den här matchen – och de kommer elda på spelarna rejält. Det brukar slängas upp en drös kort i inbördesmötena; på de sju senaste har det blivit lika många tomatskivor.

Rangers är medvetna om att deras spelarmaterial är sämre än sina antagonisters och kommer se sin chans i att vinna den fysiska kampen. Räkna inte med att de kommer till Hampden Park med respekt för Celticspelarna. Finns stor risk för övertaggning från båda sidorna också.

Det kommer smälla hårt och sannolikheten att minst ett rött skickas upp ser jag som stor. William Hill erbjuder 2,50 gånger pengarna för det, vilket synas med en större summa. Hittas under kortfliken.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Celtic 1,40 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Rangers 9,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,40 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,62 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Rött kort delas ut: ja
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 14:30, 1/2
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson