Speltips Celtic – Rangers 2/2: Old Firm

Martin Efvergren Publicerat: 2 februari 2022

Det är äntligen dags för säsongens andra Old Firm då Celtic FC tar emot Rangers FC i Scottish Premiership. Matchen spelas onsdagen den 2 februari 2022 med avspark kl 20:45 på Celtic Park.

Celtic – Rangers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celtic lyckades, med nöd och näppe, skruva upp temperaturen inför detta Glasgow-derby då man tog in två poäng på Rangers i helgen. Celtics seger mot Dundee United innebär att de bara är två poäng bakom Rangers i toppen när de nu möts i den 24:e omgången av Scottish Premiership.

Men Celtic var illa ute i hemmamötet mot Dundee United i lördags. Ställningen var fortfarande 0-0 när Nir Bitton drog på sig sitt andra gula kort (och därmed missar den här matchen) i den 81:a minuten. Trots det lyckades Celtics andra israel Liel Abada trycka in ett segermål på tilläggstid.

Det målet innebar att Celtic tog sin femte raka seger samt att man knappade in två poäng på Rangers. Detta då Glasgow Rangers bara fick med sig ett kryss ifrån sitt bortamöte mot Ross County i lördags. I deras fall slutade det på omvänt sätt i och med att hemmalaget lyckades kvittera till 3-3 i den 96:e minuten.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål derbyhistorik

Ser vi till helgens omgång och hur det slutade för Rangers och Celtic så är det helt klart så att de senare kommer med ett bättre momentum. Celtic avgjorde i slutsekunderna och Rangers tappade poäng i samma skede av sin match. Det innebar alltså att Celtic kan gå om de regerande mästarna vid en vinst i detta Old Firm.

Ser vi till det faktum att Rangers är just regerande mästare samt resultaten i inbördes möten de senaste två åren är det utan tvekan fördel Rangers. Detta är säsongens andra Old Firm och de möttes senast i den fjärde omgången av Premiership. Då vann Rangers på Ibrox med 1-0. Därmed har de blåklädda vunnit sex och kryssat en av de sju senaste mötena mot Celtic.

När de senast möttes i slutet av augusti var det Filip Helander som avgjorde med matchens enda mål. Han är dock fortsatt skadad. Därtill får Rangers klara sig utan anfallsstjärna Morelos som är på landslagsuppdrag. På skadelistan finns även Hagi och Davis.

Hos Celtic saknas än fler spelare. Rogic och Maeda är på landslagsuppdrag, Bitton är avstängd och därtill är bland andra viktige Furuhashi, Ajeti, Dembele och Turnbull skadade.

Celtic gäller ändå som favoriter hos spelbolagen. Framförallt talar hemmaplansfördelen samt helgens seger till deras fördel. Samtidigt har de haft väldigt svårt mot Rangers de senaste säsongerna och det här lär bli en jämn batalj.

I fem av de sex senaste derbyna har det gjorts under 2.5 mål. Rangers släppte in tre mål senast, men dessförinnan hade man bara släppt in ett mål på de nio senaste matcherna. Celtic har totalt bara släppt in 13 mål på 23 matcher.

Sammantaget gör detta att jag tror på en tät och relativt målsnål tillställning här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.81 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 2 februari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: