Speltips, Cesena – Roma 22/3: Helt olika formkurvor – skrällchans?

Spelbloggare Publicerat: 22 mars 2015
cesena roma 22/3
Foto: Bildbyrå

Krisande Roma fortsätter överskattas av spelbolagen och när man kliver ut på Stadio Dino Manuzzis matta ser vi stor skrällpotential i värden Cesena.

Efter 1-0-vinsten mot Parma i Serie A-premiären dröjde det hela tre månader och 18 matcher innan nästa trea kom, även då mot Parma. Därefter har man spelat fantastiskt bra och resultatraden på de åtta senaste matcherna är 3-3-2. Oavgjorda hemmamatchen mot Juventus (2-2) i mitten av förra månaden satte lite pricken över i:et.

Möjligheten att överleva i högstaserien lever nu i allra högsta grad. Upp till säker mark skiljer bara fyra pinnar – vem kunde tro det för ett par månader sedan? Skulle inte alls bli förvånad om de fixar det, för just nu är laget oerhört samspelta och Domenico Di Carla får ut exakt alls av sitt begränsade spelarmaterial.

På hemmaplan har man två vinster och två kryss de senaste matcherna, detta trots tufft spelschema; Lazio, Juventus, Udinese och Palermo – två topp- och två mittenlag. Blir ingen ”walk in the park” för Roma, det här.

Interna skytteledaren Franco Brienza (5) är skadad och missar matchen, men det ska inte betyda alltför mycket. Han bänkades ju senast mot Inter och då fick man ändå 1-1 – på bortaplan.

Inte vunnit på fem matcher

Problemen för Roma är desto större; Francesco Totti och Douglas Maicon är skadade medan Miralem Pjanic och Seydou Keita stannar hemma på grund av avstängningar. Tunt på mittfältet med andra ord.

Sedan är det – det här med formen. Inte en enda av de fem senaste matcherna har vunnits, de två senaste förlorats med 0-2 samt 0-3 mot Sampdoria respektive Fiorentina – båda på hemmaplan. Under hela 2015 har man haft problem med alla dessa oavgjorda resultat, men nu har de skiftat över i förluster.

Andraplatsen riskerar tappas och eventuellt en plats till Europa överhuvudtaget. Tycker inte att det är jättemycket som talar för att den nedåtgående trenden ska brytas här, även om det är just nästjumbon man ställs mot.

Alla resultatspel i Cesenas fördel hittar jag värde i; raka ettan, med dnb och dubbelchansen 1X. Bara att välja och vraka efter smak, högoddsare eller de lite mer säkra spelen. Kan känna att dubbelchansen skulle kunna kännas närmast till hands till 2,15x, men när oddssättarna är så pass fel ute vill jag ändå trissa upp oddset ett snäpp och spelar Cesena med dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 3,65x. Går inte att blunda för.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Cesena 5,25 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Roma 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Cesena dnb
Odds: 3,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 22/3
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson