Speltips, Chelsea – Arsenal 19/9: Hörnspel i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 18 september 2015

Storfajt tillika Londonderby väntar i Premier League – ett Chelsea som är pressat att vinna tar emot Arsenal på Wembley Stadium och då skickar vi in polletterna på hörnmarknaden.

Krismatch redan nu för Chelsea. Mästarna från London har bara spelat in fyra pinnar på fem matcher – faktiskt inte ens lyckats vinna på hemmaplan ännu – och hittas med det precis ovanför strecket. Givet att man kommer studsa uppåt i tabellen, men att det redan nu skiljer 11 pinnar upp till Manchester City uppe på kullen oroar.

Arsenal har spelat in mer än dubbelt så mycket av värde till tabellen – tio poäng mer exakt – men övertygar inte fullt ut. Blivit bättre efter premiärtorsken, vilken förlorades med 0-2 hemma mot West Ham, men förlorade oväntat i CL-premiären över Dinamo Zagreb under onsdagen.

Flera stycken match i matchen-dueller har vi också; två av dem extremt infekterade. Relationen mellan respektive tränare – Mourinho och Wenger är allt annat än perfekt. Stor risk för irritation mellan bänkarna. Sedan handlar det förstås om Petr Cech, Arsenalkeepern som lämnade Chelsea inför spelåret efter 11 år i klubben. Lär inte få det bästa bemötandet från läktarhåll.

På Chelseas skadelista finner vi kantspelarna Pedro, Willian samt keepern Courtois. Osäker för Arsenal är Mertesacker medan Welbeck, Wilshere och Rosicky räknas bort från spel.

2-1-1 i ”hörnmatcherna”

Oviss derbybatalj. Vanligtvis är ju Chelsea galet hemmastarka, men inte alls kommit till sin rätt detta spelår. Samtidigt känns det som att detta är en perfekt möjlighet för de blåa att komma tillbaka på rätt spår. Väljer helt enkelt att skifta marknad istället.

Allt som oftast brukar Arsenal vara en hörnmaskin, men i ett bortaderby som detta kommer man inte kliva fram alltför respektlöst. Chelsea är hårt pressat att kamma in tre pinnar och i Mourinhos matchplan är jag övertygad om att det står att spelarna ska ut och ta kommandot. Skulle det dessutom stå oavgjort en bit in i andra är det just Chelsea som måste framåt medan Arsenal kan vara rätt bekväma.

Med detta spelår samt det förra inräknat skapar Chelsea 6,9 hörnor i snitt medan 4,3 släpps till på hemmaplan medan Arsenal har 5,5-5,1 på resande fot.

4-4 blev det i hörnor senast lagen möttes, då i Supercupen på neutral mark. I de identiska matcherna har Chelsea haft en knapp fördel på sistone: 2-2, 7-1, 3-9, 3-2. Två vinster, ett kryss och en torsk i ”hörnmatcherna” med andra ord.

Flest hörnor: Chelsea spelas till 2,05 x polletterna hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Chelsea
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 19/9
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 2,45 comeon logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Arsenal 3,10 williamhill logo
Över 2,5 mål  

1,80

bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,05 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: