Speltips, Chelsea – Everton 16/1: Misstro till den offensiva kraften

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2016

Chelsea och Everton har varit två av säsongens stora besvikelser i Premier League så här långt. Kan något av lagen greppa det sista halmstrået för att blanda sig i kampen om Europaplatserna?

Då var det äntligen dags för ännu en fullspäckad helg med fotboll från de brittiska öarna. Den klassiska avsparkstiden 16:00 är uppdukad med en rad heta matcher även den här helgen, där en av de klart hetaste matcherna spelas på Stamford Bridge.

Hemmalaget Chelsea tar sig där an Everton, ett lag som ligger fyra poäng över Londonlaget i tabellen. På förhand är det här en match där båda lagen allra helst hade velat plocka tre poäng för att äta ikapp luckan upp till lagen som för närvarande ligger på Europaplatserna i tabellen.

Hur som helst är det här två lag som underpresterat hittills under säsongen och helt enkelt har sig själva att skylla för att de ligger där de ligger. Chelsea tog visserligen en övertygande 3-0-seger mot Crystal Palace för snart två veckor sedan, men därefter har laget hunnit med att tappa ledningen och segern två gånger om hemma mot West Bromwich.

Everton blandar och ger

Samma sak är det egentligen för gästande Everton, som konsekvent underpresterat den här säsongen. Laget har nu tre raka matcher utan seger i Premier League. Faktum är att laget bara tagit en enda seger på sina sju senaste ligamatcher. Anmärkningsvärt svagt.

Vad som är desto mer glädjande är lagets facit mot de lite större klubbarna. På sistone har Everton nämligen tagit poäng mot Manchester City och Tottenham, samtidigt som de slagit just Manchester City i Ligacupen. Det är någonting att bygga vidare på.

Eden Hazard och Radamel Falcao missar matchen för hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan viktiga spelare som Tom Cleverley, Seamus Coleman, James McCarthy och Steven Naismith. Tunga offensiva avbräck för båda lagen.

Ofta defensivt inriktade matcher

Everton och Chelsea är två lag som båda gärna bygger laget bakifrån. För Evertons del blir det extra tydligt i möten med de större lagen, där de backar hem och lägger sig på kontring. Det har visat sig vara ett framgångsrecept, troligtvis för att laget har flertalet spelartyper som lämpar sig för ett sådant spel.

En intressant statistik inför matchen är att sex av Evertons åtta senaste ligamatcher slutat med max två mål. De två senaste mötena mellan lagen på Stamford Bridge har båda slutat målsnålt, 1-0 till Chelsea båda gångerna.

Med det i åtanke – samt det faktum att båda lagen saknar viktiga offensiva hot inför matchen – tror vi att det här kan bli en målsnål historia. Flera bolag erbjuder över dubbla degen på under 2,5 mål i matchen och det tycker vi är spelvärt.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 16/1
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea  1,83 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,85 betrally logo
Everton  4,80 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,81 redbet logo
Under 2,5 mål  2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: