Speltips, Chelsea – Liverpool 10/5: En vinnare är hittad i tungviktsmötet

Spelbloggare Publicerat: 10 maj 2015

Redan klara serievinnarna Chelsea får finbesök av ett sårat Liverpool som spelar för att behålla sin Europaplats under slutspurten av säsongen. Vi ställer oss frågan; vilket lag vinner?

Så får ni free spins utan insättning: Via denna länk låser ni upp en kampanj hos Karlcasino som ger 10 free spins utan insättning. Om ni väljer att göra en insättning sen får ni ytterligare 100 free spins och upp till 5 000 kr i bonus.

Med tre matcher kvar att spela har de blåa från London hela 13 pinnar ner till tvåorna Manchester City och Arsenal. Dominansen har varit total och det skiljer helt enkelt ett stort snäpp ner till övriga konkurrenter. Bara två av 35 har förlorats och på hemmaplan är facit makalösa 14-3-0.

Det dröjde faktiskt ända fram till förra matchen, vilken vanns med 1-0 mot Crystal Palace, innan titeln i praktiken kunde säkras, även om det mer eller mindre varit klart sedan flera månader tillbaka.

Liverpool parkerar på femteplatsen som leder till spel i Europa League. Upp till Manchester United är det fyra pinnar och ner till död mark, tre – dock med en match mer spelad än Tottenham som står närmast. Man borde ändå inse klasskillnaden och har självklart koll på Chelseas fantastiska hemmafacit – är siktet på det oavgjorda resultatet? Det skulle i alla fall jag tro.

Svårt mot toppkonkurrenterna

Nu ska Chelsea bara spela av serien, men man vill ändå avsluta med flaggan i topp och mot ett storlag som Liverpool är motivationstanken alltid full, oavsett tabellsituation och praktiskt betydelse av matchen. Eventuellt att man inte kör full fart framåt vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek och att bortalaget greppar taktpinnen då, men det ska för den delen inte vara negativt för ett Chelsea som är sylvassa i omställningsspelet.

Liverpool ser inte alls bra ut för tillfället och den fina formen man haft under stora delar av 2015 är som bortblåst. Av de sju senaste matcherna har fyra förlorats, tre vunnits och en slutat oavgjort. Två av matcherna spelades mot toppkonkurrenter i Manchester United och Arsenal – båda torskades.

Gästerna är inte heller speciellt bra på resande fot, i alla fall inte i jämförelse med Chelsea på hemmaplan. Resultatraden är 8-2-7 – och de tre bataljerna mot toppkvartetten har alla förlorats. Det är statistik som talar starkt emot Brendan Rodgers manskap.

Värden kommer till spel utan Oscar, Ramires och eventuellt Diego Costa som ska testas närmare avspark. Tunga namn, men truppen är bred och det finns spelare på bänken som skulle kunna kliva in och ta betydande positioner även i Liverpool. Gästerna har förutom Jon Flanagan och Mamadou Sakho – Daniel Sturridge out. Deras klart bästa spelare och utan honom är Liverpool inte i närheten av lika slagkraftiga.

Ettan har studsat upp i 2,10x och då är det bara att skicka in polletterna. Spelbart hela tio punkter neråt i min bok. Visst har ni inte heller missat att ni kan spela Chelsea vinner till hela 7,0 hos Ladbrokes? Läs mer om den kampanjen här.

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:00, 10/5
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 mybet logo
Liverpool 3,95 comeon logo
Över 2,5 mål 2,12 redbet logo
Under 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: