Speltips, Chelsea – Maccabi Tel Aviv 16/9: Proppen ur nu?

Spelbloggare Publicerat: 16 september 2015

Israeliska Maccabi Tel Aviv är med i Champions League som en av de största positiva skrällarna, men vad har man att sätta emot sina motståndare väl där? Mot Chelsea, i alla fall – sannolikt absolut ingenting.

Två mästare som möts; de engelska och de israeliska. För Chelsea var det den första serietiteln sedan 2009/10 medan Maccabi Tel Aviv toppat sin inhemska serie tre år efter varandra och dessutom är topptippade även nu.

Det var överraskande – och imponerande – att Maccabi Tel Aviv kom ända hit. Tre rundor avancerades förbi i kvalet; först maltesiska Hibernians, sedan Viktoria Plzen och till sist Basel på flest bortamål. Den sista, om än med mycket flyt – oerhört bra.

Skiljer flera klasser

Dock fick vi stundtals se ett sårbart Maccabi Tel Aviv. Mot de förstnämnda i raden ovan, Hibernians, förlorade man den första matchen med 1-2 och efter den prestationen var det få som trodde att israelerna skulle kunna komma förbi varken Viktoria Plzen eller Basel.

Ändå rätt klart att Chelsea bör vinna detta. Detta trots att man öppnat spelåret katastrofalt; först med en torsk i Supercupen mot Arsenal och sedan öppnat serien med fyra pinnar på fem matcher. Samma Chelsea som plockade 87 stycken på 38 matcher förra året. Häpnadsväckande uselt.

Kan tyckas dumt att lämna förtroendebollen hos Chelsea efter dessa katastrofer, men här ska det skilja både en, två och tre nivåer mellan sidorna. En perfekt möjlighet för José Mourinhos att studsa tillbaka och finna lite nytt självförtroende här med andra ord. Bättre uppgift kunde man knappast önska.

Inte så mycket att rapportera på skadefronterna. Chelsea har alltjämt Courtois och Falcao skadade medan Ramires och Pedro är osäkra. För Maccabi är nyförvärvet Eli Dasa avstängd. I övrigt är truppen intakt.

Får Chelsea bara in den första baljan är jag övertygad om att det kommer fortsätta rinna på. Värden spelas därför med -1,5 mål (asian handicap) till acceptabla 1,72 x polletterna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/9
TV:  viasatmotor logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 1,21 redbet logo
Oavgjort 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Maccabi Tel Aviv 19,00 superlenny logo
Över 2,5 mål 1,61 redbet logo
Under 2,5 mål 2,48 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: