Speltips Chelsea – Manchester City 17/4: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 17 april 2021

Semifinal i FA-cupen väntar när Chelsea spelar mot Manchester City på mäktiga Wembley Stadium i den brittiska huvudstaden.

Chelsea - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det fanns vissa orosmoln på himmelen inför den är veckan, men för ett par dagar sedan såg både Manchester City och Chelsea till att göra precis vad man skulle och städa av sitt respektive motstånd i Champions League.

Det innebär att såväl Manchester City som Chelsea nu är framme i semifinal i Champions League. För Manchester City väntar spel mot Paris Saint-Germain i det som i mina ögon är den riktiga finalen och Chelsea spelar mot ett mer överkomligt Real Madrid. Även om det också är en riktigt svår match på förhand.

Men dessa matcher ligger någon vecka bort och fokus är först på ligaspelet, där Manchester City ser ut att vinna Premier League utan att behöva förta sig, och där Chelsea måste göra allt för att nå topp 4 och spela i Champions League nästa år.

Men det ska också spelas semifinal i FA-cupen. Nu är lagen bara två matcher från en titel och i det här skedet finns det ingen som helst anledning att slå av på takten. Det vore rent av korkat att ha spelat i den här turneringen sedan omgång 3 för att nu lägga sig ner och ge upp.

Därför räknar jag med starkast möjliga lag från både Manchester City och Chelsea. Thomas Tuchel och Pep Guardiola har inte hintat om någonting annat, vad jag vet, och även om man roterar en aning finns det en enorm bredd att förlita sig på.

Mellan stolparna lär båda tränarna köra vidare på konceptet att låta andramålvakten få minuter i cupspelet. Men det är inte mer än rätt med tanke på den hårda belastning som målvakterna, de ordinarie alltså, får utstå annars.

Odds på FA-cupsemin

Det är uppenbart att det här är två lag i bra slag och bra form. Det känns också som att Manchester City tystade tvivlarna lite med sin insats borta mot Borussia Dortmund i veckan. Då dödade man inte minst kvartsfinalsspöket som Pep Guardiola haft hängande över sig.

För Manchester City finns en reell chans att vinna alla fyra turneringar man ställer upp i den här säsongen och när man är så här pass långt framme i samtliga vore det närmast idiotiskt om man inte gick för det.

Chelsea har under Thomas Tuchel tagit en helt ny vända på sitt spel och är nu ett svårspelat lag, med stark organisation. Det är också den fotbollen som jag tror att man försöker spela mot Manchester City, för att inte bjuda för på mycket. För om det blir en sluggerfest kommer det att gynna ett offensivt mer potent Manchester City.

Under 2,5 mål spelas faktiskt till 1,84 gånger smeten hos Mr Green inför den här matchen.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,84
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:30, lördag 17 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: