Speltips, Chelsea – Manchester United 7/2: Fortsätter kryssen hagla?

Emil Jakobsson Publicerat: 6 februari 2016

Riktigt tungtviktsmöte från Premier League mellan två giganter som båda har tunga säsonger bakom sig väntar under söndagen när Chelsea tar emot Manchester United. Fortsätter kryssen att hagla för lagen eller får vi en vinnare här?

Sedan den 19 december när Guus Hiddink än en gång tog över Chelsea har Londonlaget tio raka matcher utan förlust vilket kan jämföras med sex förluster på de elva sista matcherna under Jose Mourinho. Även om de inte förlorar längre är det långt ifrån något strålande spel och de tappar fortfarande en hel del poäng. Hela fem av dessa tio matcher har slutat oavgjort och nu senast blev det bara 0-0 borta mot Watford.

Hemma på Stamford Bridge har de faktiskt tre raka ligamatcher som slutat oavgjort (Watford, West Bromwich och Everton).

Trendbrott eller inte på bortaplan?

Gästande Manchester United har fått otroligt mycket kritik för sitt tråkiga spel och många väntade här tidigare bara på att Louis van Gaal ska få sparken. Men laget har nu vunnit tre av de fyra senaste och även om en av matcherna var mot Derby från The Championship har Manchester United gjort tre mål två matcher i följd nu vilket inte hänt sedan september.

Men de har haft det väldigt svårt på bortaplan den här säsongen och hade nyss en period med bara en seger på åtta raka bortamatcher. Sedan kom 1-0-segern borta mot Liverpool och den följdes upp av 1-3 borta mot Derby County i FA-cupen. Två raka bortasegrar i ryggen. Något att bygga på? Visst, men personligen drar jag inte för stora växlar av dessa två matcher. Manchester United hade inget skott på mål och ynka fyra försök mot mål mot Liverpool men kom något turligt iväg med tre poäng där. Derby som de vann mot nu senast spelar som sagt i The Championship och är inne i en väldigt svag period just nu med fem raka utan seger. Kanske inte är något vidare styrkebesked alltså och jag väntar innan jag börjar hylla deras spel på bortaplan tills jag sett mer och bättre.

Brukar vara otroligt jämna matcher

När lagen möttes på Old Trafford i slutet av december blev det en otroligt tråkig 0-0-drabbning. Enligt mig talar otroligt mycket för krysset även här och vi ser ett starkt spelvärde i krysset som betalar 3,3 gånger pengarna hos Betway.

Båda lagen är till exempel nöjda med ett oavgjort resultat här vilket givetvis kan bli avgörande. United kommer förmodligen spela ungefär som de brukar på bortaplan den här säsongen med otroligt stora säkerhetsmarginaler och inget vidare offensivt spel. Chelsea kommer samtidigt från 0-0 borta mot Watford och har även tre raka hemmamatcher som slutat oavgjort bakom sig. För United har fyra av de tio senaste bortamatcherna slutat oavgjort och mot Chelsea spelar de alltid jämna matcher. Av de elva senaste matcherna mellan lagen har sex slutat oavgjort och bara en av matcherna har varit en seger med mer än uddamålet.

Om någon är ute efter ett högre odds kan ni testa korrekt resultat 1-1 till 7,0 hos Unibet men vi nöjer oss med det raka krysset som ger 3,3 gånger pengarna hos Betway. Saknar ni konto hos dem får ni 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 17:00, söndag 7/2
TV:   (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 2,15 williamhill logo
Oavgjort 3,3 nordicbet logo
Manchester United 4,0 unibet logo
Över 2,5 mål 2,45 unibet logo
Under 2,5 mål 1,6 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: