Speltips Chelsea – Southampton 26/10: Ingen utklassning

Martin Efvergren Publicerat: 26 oktober 2021

Ett formstarkt Chelsea tar emot Southampton åttondelsfinalen av Ligacupen. Matchen spelas tisdagen den 26 oktober 2021 med avspark kl 20.45.

Chelsea – Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea toppar Premier League efter nio omgångar och man lär komma med en god känsla till det här mötet i Ligacupen. Under veckan som gått har man kört över Malmö FF och Norwich med totalt 11-0, visserligen inget toppmotstånd men likväl övertygande insatser.

Chelsea har, utan tvekan, inlett säsongen starkt. Nu är dock matchandet tätt och frågan är hur starkt man prioriterar Ligacupen i det här läget. Man tog sig till den här åttondelsfinalen genom att besegra Aston Villa för en dryg månad sedan. Den matchen slutade 1-1 och Chelsea vann till slut efter straffar.

Den gången valde Thomas Tuchel, i ganska stor utsträckning, att rotera laget och så lär det sannolikt bli när man nu tar emot Southampton.

Southampton och Chelsea möttes i ligan så sent som för ett par veckor sedan. Då vann Chelsea med 3-1 hemma på Stamford Bridge i en jämn match som avgjordes först efter att Ward-Prowse blivit utvisad i den 77:e minuten. Fram till dess var ställningen 1-1.

Southampton har svarat för många starka insatser mot topplagen i Premier League den här säsongen men man har ändå inte fått någon vidare poängutdelning så här långt. Man har kryssat fem av sina nio matcher och har därför bara spelat hem åtta poäng så här långt.

På Southamptons skadelista finns Ward-Prowse, Broja och Stephens. Hos Chelsea saknas Kanté, Lukaku, Werner och Pulisic.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton bjuder på bättre motstånd

Chelsea har verkligen pulveriserat sitt motstånd i de två senaste matcherna. Trots avsaknaden av Werner och Lukaku såg man väldigt vassa ut framåt mot Norwich – men ser vi till helheten den här säsongen är det nog lagets solida försvarsspel som har övertygat mest.

Hursomhelst tror jag att vi kan förvänta oss en jämnare match här. Senast lagen möttes var det resultatmässigt helt jämnt fram till de sista tio minuterna när Southampton drabbats av en utvisning. Därtill slutade båda mötena förra säsongen oavgjort.

Southampton saknar en pålitlig målskytt sedan Danny Ings lämnat men man har sett stabilare ut defensivt jämfört med förra säsongen. Sin bästa insats svarade man för då man spelade 0-0 borta mot Manchester City i den femte ligaomgången.

Oavsett vilka som spelar kommer Thomas Tuchel kunna sätta en stark elva på banan. Det är inte lätt att skapa klara chanser mot Chelsea och offensivt är man förstås också bra. Samtidigt var det inte mycket till motstånd som Malmö och Norwich bjöd på förra veckan och jag tror att Southampton kommer kunna göra det bättre.

Sammantaget gör det att jag tror på en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.93 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.93
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, tisdag 26 oktober 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo