Speltips, Chicago – Anaheim 24/5: Fortsätter bortatrenden?

Emil Jakobsson Publicerat: 23 maj 2015

Bortalagen har vunnit fyra av de fem senaste matcherna i NHL-slutspelet och den enda hemmasegern kom efter en förlängning. Fortsätter bortatrenden i natt när Chicago tar emot Anaheim för konferensfinal nummer fyra?

Vanligtvis är hemmaplansfördelen otroligt viktig under ett slutspel. Hemmaplan brukar visserligen även vara viktigt under grundserien men när det blir täta slutspelsmatcher brukar hemmaplan betyda ännu mer. Men inte nu under konferensfinalerna.

Totalt har som sagt bortalaget vunnit fyra av de fem senaste matcherna och ser vi bara till serien Chicago – Anaheim har bortalaget vunnit två av tre matcher, nu senast vann Anaheim uppe i Chicago med 2-1.

När man pratar om just Chicago mot Anaheim sträcker sig även övertaget för bortalaget in under grundserien de senaste säsongerna. Bortalaget har faktiskt vunnit nio av de tolv senaste matcherna mellan dessa två lag, det inkluderar även sex av de sju senaste.

Plockat bort Kane effektivt

En nyckel för Anaheim i båda de matcherna de vunnit mot Chicago har varit hur de lyckats neutralisera Chicagos stjärnor, inte minst Patrick Kane. Trots över 41 minuters speltid för Kane i match ett och tre noterades han bara för totalt två skott på mål, över 20 minuter istid per skott med andra ord. Däremot i match två när Chicago vann fick Kane betydligt mer ytor och avlossade hela sex skott.

Kan Anaheim fortsätta spela lika smart mot Chicagos stjärnor kommer de vinna här, frågan är om de lyckas. Jag sa redan inför den här serien att jag höll Anaheim som favoriter att avancera och när vi får hela 2,32 hos Unibet på Anaheim inklusive förlängning spelar jag utan att ens blinka.

Anaheim har som sagt vunnit två av tre mot Chicago nu inklusive en bortamatch nu senast. De har totalt vunnit tio av tolv matchar under slutspelet, har gjort flest mål i snitt per match (3,58), släppt in minst mål i snitt per match (1,92) samtidigt som de har både bäst powerplay (27,8%) och boxplay (86,4%) av alla lag som är kvar.

Ettan bara betalar bara runt 1,6-1,7 inklusive förlängning, en värdering vi inte alls håller med om. Anaheim har goda chanser här, betydligt bättre än oddset 2,32 vittnar om.

Speltips:

Speltips: Anaheim inklusive övertid
Odds: 2,32 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet(1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot söndag kl 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,2 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Anaheim 3,2 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,0 mål 1,75 betsafe logo
Under 5,0 mål 2,15 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: