Speltips, Chicago – Anaheim 28/5: Fortsätter serien leverera underbar ishockey?

Emil Jakobsson Publicerat: 27 maj 2015

Serien mellan Chicago Blackhawks och Anaheim Ducks har bjudit på otrolig ishockey än så länge och nu natten mot torsdag måste Chicago vinna på hemmaplan, annars tar den här underbara matchserien och deras säsong slut här.

Det är minst sagt två kraftfulla lag som gör upp i den västra konferensfinalen. Redan inför den här serien skrev jag att jag tror att Anaheim går vidare till finalen och även att de skulle vinna Stanley Cup-finalen. Än är vi inte där men Anaheim har imponerat och plockat tre segrar än så länge. Men det är en otroligt jämn och underhållande matchserie där hela tre av de fyra senaste matcherna har gått till förlängning.

De två första förlängningskamperna bjöd på över 80 minuter extra ishockey och båda gångerna vann Chicago. Nu senast blev förlängningen bara 45 sekunder lång och det var Anaheim som lyckades avgöra. Men Chicago stod för en riktigt stark upphämtning nu senast när de låg under med 4-2 med under två minuter kvar att spela men två snabba mål från Jonathan Toews tvingade som sagt fram förlängningen.

– Vi gjorde det bästa vi kunde. Nu har vi ryggen mot väggen men vi har karaktären och självförtroendet för att göra vad som krävs nästa match, sa Toews efter den senaste förlusten till media.

Oddsen oförändrade sedan seriens start

En intressant detalj är även att oddsen på 1×2-marknaden är mer eller mindre oförändrade jämfört med de två tidigare matcherna när Chicago är hemmalag. Under deras två tidigare hemmamatcher betalade ettan 2,25, 2,2 och nu inför nattens match är det 2,2 som gäller igen. Även det är ett tecken på hur otroligt jämnt detta har varit när oddsen ligger nästan orörliga över tre matcher.

Chicago är rättvist favoriter på hemmaplan, de har faktiskt vunnit sex av de sju senaste slutspelsmatcherna hemma i United Center. Men samtidigt vill jag inte kliva in på ettan när jag anser att Anaheim är ett otroligt starkt lag som har alla möjligheter att knipa finalplatsen redan i natt trots bortaplan. Anaheim har redan vunnit en bortamatch mot Chicago under årets slutspel och fem av de sju senaste bortamatcherna mot Chicago om man räknar in grundserien under tidigare säsonger.

Det absolut bästa spelvärdet ser jag utan tvekan i krysset som betalar fyra gånger pengarna hos Ladbrokes, hela 0,45 mer än hos till exempel Comeon. Tre av de fyra senaste matcherna mellan lagen har som sagt slutat oavgjort efter tre perioder och med tanke på att Chicago är favoriter på grund av hemmaplan men ställs mot ett, enligt mig, starkare lag som dessutom spelat väldigt bra borta mot dem känns det upplagt för ett nytt förlängningsdrama.

En annan faktor som bör underlätta för det oavgjorda spelet är att mycket talar för en betydligt målsnålare och tätare match. Efter att de tre inledande matcherna alla gått under 5,5 mål har de två senaste varit målfester (båda har slutat 5-4). Jag räknar med att båda lagen har pratat om defensiven, det håller inte att släppa in fyra/fem mål per match i ett slutspel och hela tio av de tolv senaste matcherna mellan lagen i Chicago har gått under linan. En ny målsnål match ökar sannolikheten för ett oavgjort resultat.

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot torsdag kl 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,2 expekt logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Anaheim  3,1 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 2,27 superlenny logo
Under 5,5 mål 1,69 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: