Speltips, Chicago Blackhawks – Calgary Flames 16/11: Öppen matchbild väntas

Simon Pålsson Publicerat: 15 november 2015

Chicago Blackhawks går tungt den här säsongen, men får nu besök av ett Calgary Flames som har det ännu tyngre. Spelbloggare.se har hittat ett speltips inför matchen.

Det finns mycket fina möjligheter att matchen mellan Chicago Blackhawks och Calgary Flames, som spelas natten till måndag svensk tid, skulle bli en målrik och därigenom underhållande tillställning.

Båda lagen har konsekvent spelat en offensivt inriktad hockey den här säsongen och framförallt gästerna har växt ytterligare sedan förra året, då de inte alls hade samma spets. Nu är de istället att räkna med och har faktiskt tryckt in hela 44 puckar på sina 18 matcher. Trots det ligger de i botten i poängskörden, men det är åtminstone inte det offensiva spelet som har krånglat.

68 insläppta mål är troligen anledningen till att det går aningen knackigt, även fall laget faktiskt är på gång just nu. Seger borta mot Washington Capitals senast och totalt fyra segrar på de sju senaste matcherna. Det finns alltså potential i laget, men det gäller troligen att dels täppa till bakåt och dels se till att jämna ut prestationerna. Just nu är det upp och ner på ett sätt som gör det omöjligt att bedöma deras möjligheter i en match, något som också kostar dem en hel del mål.

Chicago Blackhawks inte riktigt igång

Förra årets mästarlag Chicago Blackhawks har inte riktigt imponerat den här säsongen. Bara sex segrar (plus tre förläningssegrar) på 17 matcher är ett facit som inte riktigt håller den klass som de hade hoppats på. Än är säsongen ung och vi lär se ett Chicago Blackhawks som vaknar till liv vad det lider.

Det finns fortfarande enorm potential i lagbygget. Därtill är det sällan tråkigt att följa någon av lagets matcher, bland annat då de tenderar att bli målrika. Sju raka matcher har slutat med minst fem gjorda mål och snittet över hela säsongen ligger en bit över fem mål per match.

Inför den här matchen har detgått knackigt och laget har tre förluster på de fem senaste matcherna. Nu vänder de hem till Chicago igen och får besök av ett Calgary Flames de ska slå. Vi tror att det blir åka av från start och att de försöker koppla greppet utan någon som helst tvekan.

Hemmalaget har en fläckfri skade- och avstängningssituation inför matchen, medan gästerna får klara sig utan Jonas Hiller och Lance Bouma. Målvakten Jonas Hiller är tillbaka inom någon vecka enligt rapporter, men som det ser ut nu är han inte spelklar till nattens match.

Hur som helst har det fina möjligheter att bli målrikt. Hemmalaget går för segern och gästerna fortsätter att visa spets i sin offensiv, samtidigt som de troligen släpper in mål i samma takt som förut. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,81 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:30, måndag 16/11
TV:   viasatsport logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago Blackhawks  1,91 betway logo
Oavgjort  4,10 nordicbet logo
Calgary Flames  3,80 nordicbet logo
Över 5,5 mål  2,12 betstarsknapp logo
Under 5,5 mål  1,76 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: