Speltips, Chicago – Tampa Bay 11/6: Kan de vinna med en skadad målvakt mellan stolparna?

Emil Jakobsson Publicerat: 10 juni 2015

Tampa Bay stal final tre framför ögongen på över 22 000 Chicagofans med mer eller mindre en halv målvakt. Hur är det egentligen med Ben Bishop och kan Tampa Bay upprepa prestationen och skaffa ett 3-1-övertag i finalserien eller lyckas Chicago kvittera?

Under final nummer två klev Tampa Bays målvakt Ben Bishop av, kom tillbaka men fick bryta en gång till. Tampa Bay mörkade sedan in till det sista om han skulle spela final tre men när matchen drog igång fanns han i målet men han såg minst sagt störd ut av sin skada. Han hade problem med förflyttningarna och det gick långsamt att ställa sig upp samtidigt som det var väldigt uppenbart att han i vissa rörelser får väldigt ont.

Precis som inför förra finalen säger Tampa Bay inget om hans status men det skulle inte förvåna mig om han står i målet igen. Men han kommer inte kunna prestera i närheten samma ishockey som tidigare under slutspelet, det såg riktigt stelt ut under förra finalen även om han räddade 36 av 38 skott. Bra för oss visserligen som hade spelat under 5,5 mål och Tampa Bay vann med 3-2.

Annars var det tydligt att Chicago har en stor fördel av hemmaplan mot Tampa Bay när de byter sist och kan välja vilka matchups de vill se där ute. Inte minst kan de sätta ut Patrick Kane och Jonathan Toews när inte Victor Hedman är där ute vilket ger dem betydligt mer spelrum. Den svenske backen har varit en jätte där ute, både spelmässigt och rent fysiskt.

Ett desperat Chicago vinner här

Tampa Bay fick (som vanligt) ett tidigt mål men efter det spottade Chicago verkligen upp sig och utnyttjade till fullo att de kan välja vilka de sätter ut på isen sist. Efter målet vann de skotten med 19-3 och pressade verkligen Tampa Bay. De hade behövt få större utdelning där men jag tror de kommer vinna den fjärde finalen.

Vi får 2,05 gånger pengarna för den raka ettan och med tanke på att ingen av de fyra senaste matcherna mellan dessa lag gått till förlängning testar jag den raka ettan istället för moneyline som bara betalar 1,63 som bäst. Ser vi över hela slutspelet har till exempel bara tre av Tampa Bays 23 matcher gått till förlängning.

Med en skadad Bishop i målet (eller unga Andrei Vasilevskiy) och bortaplan där de inte får matcha Hedman mot Kane och Toews tror jag Tampa Bay kommer få det otroligt tufft. Även om man inte kan ta ifrån dem prestationen hade de minst sagt marginalerna på sin sida nu senast. Ett mer desperat Chicago som mer eller mindre måste vinna kommer knipa den här matchen och till över två gånger pengarna är det ett riktigt bra spel. Vissa bolag är till exempel nere runt 1,9 – 1,95 för samma spel men William Hill ställer ut 2,05 och vi synar dem. Saknar ni konto hos dem får ni 1 000 kronor bonus här.

 

Speltips:

Speltips: 1:an, Chicago
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 02:00 natten mot torsdag 11/6
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,05 williamhill logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Tampa Bay 3,45 nordicbet logo
Över 5,5 mål 2,15 superlenny logo
Under 5,5 mål 1,74 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: