Speltips, Chicago – Tampa Bay 9/6: Ett spelbolag sticker ut i oddssättningen

Emil Jakobsson Publicerat: 8 juni 2015

Tampa Bay lyckades kvittera finalserien nu senast genom en otroligt viktig 4-3-seger hemma i Florida. Kan de sno tillbaka hemmaplansfördelen genom en seger borta mot Chicago natten mot tisdag?

Efter två underhållande finaler som dessutom visat upp flera olika sidor av de båda lagen har vi nu 1-1 och Chicago är givetvis otroligt nöja över att ha tagit över hemmaplansfördelen, speciellt med tanke på att Tampa Bay var grundseriens absolut bästa hemmalag.

Nu räcker det med att Chicago vinner sina hemmamatcher för att vinna Stanley Cup en tredje gång på sex år.

Final nummer två i lördags släppte rejält under inledningen av den andra perioden när tre mål gjordes inom sju minuter och perioden slutade 2-2. En otrolig viktig poäng här är det faktum att ingen (utanför laget i alla fall) vet vad som störde Tampa Bays målvakt Ben Bishop i lördags. Han lämnade matchen, kom tillbaka och lämnade sedan igen och precis som det brukar vara under slutspelstider vägrar de säga vad som störde/stör honom.

Vi vet med andra ord inte om Bishop som burit Tampa genom slutspelet eller rookien Andrei Vasilevskiy som kom in nu senast som vaktar målet. Ska ni vara vakna och se matchen kan det vara klokt att vänta till man ser vem som startar innan man lägger sitt spel.

Ett spelbolag sticker ut

Jag tror att Chicago tar den här matchen, precis som vi tror att de vinner hela serien. Men oddset 1,65 inklusive övertid är för lågt enligt mig, Tampa Bay har trots allt vunnit sju av deras nio senast bortamatcher under slutspelet.

Däremot kommer jag kliva in på under 5,5 mål inom ordinarie speltid som betalar 1,77 hos Bwin, en riktig miss av dem. Som jämförelse erbjuder de flera bolagen som till exempel Mybet och Titanbet 1,65 för under 5,5 mål inklusive övertid.

Visst, det blev sju mål nå senast men vi ser fler anledningar att testa underspelet, speciellt om Bishop kommer till start. Två av de tre senaste matcherna mellan dessa två lag, vilket även inkluderar den första finalen har gått under 5,5 mål.

Samtidigt har Tampa Bay ett betydligt mer disciplinerat bortaspel jämfört med hemma i Florida. Hela fyra av deras fem senaste bortamatcher under slutspelet har gått under 5,0 mål. De fyra matcherna som gick under linan snittade dessutom bara 2,5 mål per match.

Med lite självförtroende efter segern mot Chicago nu senast tror jag Tampa Bay kan gå ut och göra en bra bortamatch, det kanske inte räcker till en seger men jag tror de kan hålla nere siffrorna. Även om Chicago har spelat en hel del över den senaste tiden ska man inte glömma att de faktiskt spelat åtta av deras elva senaste matcher på bortaplan. Hemma i Chicago har faktiskt två av de fyra senaste matcherna gått under 5,5 mål.

Speciellt med tanke på att matchen slutade 4-3 nu senast kommer det bjudas på mindre ytor och mycket talar enligt mig för underspelet här, speciellt när Bwin missat så fullkomligt med sin oddssättning är det ett givet spel enligt oss.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål (ordinarie matchtid)
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Kl 02:00 natten mot tisdag 9/6
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,11 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Tampa Bay 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål 2,09 guts logo
Under 5,5 mål 1,77 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: