Speltips, Chievo – Roma 8/3: Tight och svårbedömt möte

Emil Jakobsson Publicerat: 8 mars 2015
Chievo - Roma 8 mars 2015
Foto: Bildbyrå

Champions League-aspiranten Roma gästar Chievo i en på förhand svårbedömd och förmodat tight match. Orkar Chievo hålla emot ett hungrigt Roma på jakt efter poäng?

Det är allmänt känt att det sällan är roligt att besöka Chievos hemmaplan Bentagodi. Hemmalaget står nästan alltid upp bra oavsett motstånd – ett påstående som stärks av det faktum att Chievo på hela säsongen bara förlorat med mer än ett mål på hemmaplan en enda gång. Detta trots att lag som Milan, Juventus, Inter, Napoli, Fiorentina och Lazio alla har gästat.

Tyvärr för Chievos del har man förtvivlat svårt att plocka poäng, åtminstone i större mängder. På 13 hemmamatcher har laget ynka två segrar och fem kryss. Faktum är att det är på bortaplan som laget plockat majoriteten av sina poäng, mycket som en direkt följd av att man spelat mot de riktigt bra lagen på hemmaplan under första halvan av säsongen.

Matchen mot Roma är av yttersta vikt för Chievo, som behöver utöka sitt avstånd ner till nedflyttningsplatsen. För närvarande har man dock fem poäng till godo på Cagliari.

För Romas del ser det ljusare ut. Huvudstadslaget jagar Juventus i toppen, men har på sistone fått förlika sig med tanken på att säsongsavslutningen kommer att handla om att säkra andraplatsen, som innebär Champions League-spel till nästa säsong. I skrivande stund har man fyra poäng ner till Napoli på tredjeplatsen.

Trots trevande form – Roma ska vara det bättre laget

Roma har efter en mycket bra höst haft svårt att få igång poängskörden under 2015. Under Afrikanska Mästerskapen fick man klara sig utan anfallsstjärnan Gervinho, ett avbräck som satte djupa spår i lagets offensiv. Nu är Gervinho tillbaka, men Roma väntar fortfarande på att det ska lossna på allvar igen.

Gästerna kommer till matchen med 15 raka ligamatcher utan förlust. På sistone har laget dock haft svårt att vinna, med åtta kryss på de tio senaste matcherna. Senast mot suveräna serieledarna Juventus gjorde man en bra insats och tog en pinne efter mål av Keita.

Ja, att Roma får gälla som favorit i matchen råder det ingen tvekan om. Men vi kan glömma att Chievo lägger sig ner och dör. Det här blir en tight och svårbedömd tillställning. En annan mycket intressant statistisk detalj är att Romas fem senaste segrar alla har varit uddamålssegrar. Därför är det med gott självförtroende jag lägger en mindre peng på Roma vinna med 1 mål till 3,40 hos Bet365. Det känns extra bra med tanke på att Roma har tre raka segrar mot just Chievo och oddset känns omotiverat högt.

Ladda upp spelkassan: Missa inte vår bonusguide där ni hittar de bästa insättningsbonusarna från de största spelbolagen. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Chievo 5,0 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,4 betway logo 500 kr
Roma 1,87 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,3 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Roma vinner med exakt ett måls marginal
Odds: 3,4 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 8/3 kl 15:00
TV:  tvtolv logotv4sport logo(TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Simon Påhlsson