Speltips, Chile – Panama 15/6: Vilket lag tar sig till slutspelet?

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2016

Spänningen är närmast olidlig i grupp D i Copa America, där Panama hoppas ta sig förbi Chile via en trepoängare i den sista matchen. Det skulle innebära att de regerande mästarna missar slutspelet.

Grupp D i Copa America är precis som grupp C väldigt spännande inför den sista omgången. Argentina har redan säkrat sitt avancemang till kvartsfinal efter två raka segrar, men nu ska det avgöras vilket lag av Chile och Panama som gör argentinarna sällskap där.

Båda lagen står på tre pinnar efter två spelade matcher, efter att ha förlorat klart mot Argentina, men vunnit med 2-1 mot Bolivia. Det är å andra sidan en match man ska vinna.

Panama är troligen nöjda med tre poäng så här långt, men 5-0-förlusten mot Argentina svider troligen mentalt. Nu är frågan om laget lyckas resa sig efter en sådan käftsmäll.

De regerande mästarna sviker

Chile, som alltså vann turneringen förra året, har sett förvånansvärt svaga ut under de inledande två matcherna, men vi vet alla vilken nivå de kan hålla om och när de träffar rätt i sin prestation. Mot Bolivia avgjorde laget till exempel inte förrän i 100:e minuten på straff. Det är anmärkningsvärt svagt.

Nyckelspelarna Arturo Vidal och Alexis Sanchez har inte varit tillräckligt involverade i spelet, men där kan vi snacka sparkapital. Om stjärnorna kommer igång blir Chile automatiskt ett betydligt bättre fotbollslag.

Vår känsla är att Chile tar sig i kragen när det verkligen gäller. Panama är ett lag de bara ska slå och det känns märkligt om de slarvar bort möjligheten till ett avancemang. Ett oavgjort resultat räcker visserligen, men det ligger inte riktigt i Chiles natur att backa hem redan från start.

Vi tror istället att de trycker på från början. Därför spelar vi Chile vinna första halvlek till 1,95 gånger pengarna hos 10Bet. Där ligger 10Bet klart högre än många konkurrenter, något som indikerar att de är lite väl generösa i sin oddssättning.

 

Speltips:

Speltips:  Chile vinner första halvlek
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 15/6
TV:    tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: