Speltips, Copa America: Chile – Uruguay 25/6: Kvartsfinal natten till torsdag

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2015

Copa Americas kvartsfinaler drar igång med Chiles match mot Uruguay. Vi laddar upp för en underhållande tillställning med ett bra speltips.

Den första kvartsfinalen i årets upplaga av Copa America står för dörren och det är ingen dålig mumsbit vi bjuds på direkt. Det offensivt charmanta Chile, som rusat fram genom gruppspelet med hela tio gjorda mål, mot ett defensivt inriktat Uruguay med tillräckligt mycket spets att hota vilket lag som helst i turneringen.

Chile gäller som klara favoriter inför matchen, men vi vill redan tidigt i speltipset höja ett varningens finger. Trots att man imponerat stort under gruppspelet, främst offensivt sett, bör man komma ihåg att de faktiskt hade en tämligen enkel grupp. Varken Bolivia eller Jamaica är landslag som skrämmer särskilt mycket.

I den tuffaste gruppspelsmatchen – den mot Mexiko – blev det bara oavgjort efter att Chile släppt in hela tre mål. Det om något vittnar om att defensiven kan vara en lika stor svaghet som offensiven är en styrka. När man då gör upp med Uruguay om en semifinalplats säger det sig själv att försvaret kommer att ställas på betydligt större prov än i matcher mot både Jamaica och Bolivia.

Oddsen överdrivet pessimistiskt inställda

Precis som tidigare nämnts gäller Chile som den klara favoriten hos spelbolagen. Det är dock inte den enda marknaden där oddsen känns lite skeva. På målmarknaden är känslan att spelbolagen är något för pessimistiskt inställda när under 2,5 mål inte ger än 1,69 som bäst.

Vi tror att Uruguay visst kommer att backa hem och fokusera på att täppa till ytor, men känslan är att matchen ändå kommer låsas upp. Kanske genom ett tidigt mål åt något håll? Att vi får hela 2,26 för överspelet är överraskande bra, men vi tycker att det finns ännu mer värde i ett annat spel.

Båda lagen göra mål ger nämligen 2,15 hos Unibet och det är ett odds som är på tok för bra. Att Chile kan släppa in mål när de möter lag med offensiv kvalité är bevisat sedan tidigare. Lika känt är det att man har förmågan att göra mål också. Oddset är helt enkelt för bra för att inte spela och vi tackar för den pessimistiska inställningen till matchens målproduktion. Vi har som sagt en känsla av att det kan bli något helt annat.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 25/6
TV / Stream:   unibettv logobet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chile  1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,65 betsson logo
Uruguay  5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,26 betsson logo
Under 2,5 mål  1,69 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: