Speltips, Columbus – Anaheim 25/3: Studsar de tillbaka efter storförlusten?

Emil Jakobsson Publicerat: 24 mars 2015

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks speltips 25 mars 2015Anaheim Ducks förlorade seriefinalen mot New York Rangers med hela 7-2 och det ska bli väldigt intressant att se hur de reagerar på den storförlusten när de natten mot onsdag gästar Columbus Blue Jackets. 

Anaheim gör en riktigt stark säsong och toppar den västra konferensen med 46 segrar på 74 matcher. Innan storförlusten nu senast mot Ranger shade de fyra raka segrar och med den förlusten inräknad har de 11 segrar på de 16 senaste matcherna.

Även om det låter anmärkningsvärt att de släpper in sju mål och förlorar med 7-2 mot en topprival är det faktiskt långt från ovanligt för detta Anaheim att falla ihop ibland. Trots att de toppar den västra konferensen har de bara +10 i målskillnad vilket kan jämföras med tvåan som har +43. De faller helt enkelt ihop med jämna mellanrum men studsar nästan alltid tillbaka på ett fint sätt.

Efter sex insläppta mot Calgary i mitten av mars kom en seger mot Minnesota och bara ett insläppt mål. Efter sex insläppta och en förlust mot Florida i februari kom en seger mot Carolina och bara ett insläppt mål igen. Visst finns det tillfällen när de släpper in fyra-fem mål och förlorar och sedan följer upp det med en ny förlust men vi anser att Anaheim är bättre än många andra lag att studsa tillbaka efter dessa bottennapp.

Vunnit sex av sju, men mot svagt motstånd

Columbus är borträknade från slutspelet och har egentligen inget att spela för men vann nu senast mot Calgary med 3-2 efter förlängning. Segern var deras tredje raka och de har faktiskt vunnit sex av de sju senaste men fyra av segrarna har varit efter förlängning och de har mött både Edmonton och Carolina två gånger var under denna period, två av NHL:s sämsta lag.

Nu senast mot Anaheim förlorade Columbus med 4-1 och senast Columbus tog emot Anaheim hemma i Ohio förlorade de med 4-3.

När vi lägger ihop allt måste vi säga att över dubbla pengarna på Anaheim är riktigt bra. Jag tror att vi kommer få se ett riktigt hungrigt hockeylag som reser sig efter storförlusten nu senast och spelar den raka tvåan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Columbus 3,3 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Anaheim 2,1 williamhill logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,83 betway logo 500 kr
Över 5,5 mål 2,05 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Rak tvåa, Anaheim
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot onsdag kl 00:05
TV:  viaplay logoviasatxtra logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo