Speltips, Copa America: Argentina – Colombia 27/6: Brutalt odds måste spelas

Simon Pålsson Publicerat: 25 juni 2015

Copa Americas ena semifinal är fastställd och nu är det dags att utse lagen till den andra semifinalen. Blir det Argentina eller Colombia som kniper en av platserna?

Peru mot Chile. Det är den ena semifinalen i Copa America och som kommer att spelas i början av nästa vecka. Vilka två lag som möts i den andra semifinalen är ännu oklart, men de fyra länderna som aspirerar på semifinalplatserna är Argentina, Colombia, Brasilien och Paraguay.

I den första kvartsfinalen där en plats till just den semifinalen står på spel möts Argentina och Colombia, två lag som ännu inte trummat igång med full kraft ännu. Argentina stack ut som turneringens stora favorit på förhand och har till viss del infriat förväntningarna, men det där argentiskt galna offensiva spelet har ännu inte visat sig till fullo. Det finns mer att ta av argentinarna.

Likväl är man obesegrade efter tre matcher i turneringen och vann därmed sin grupp enkelt. Säga vad man vill om insatsen, men det är svårt att klaga på hur Argentina genomfört gruppspelet.

Colombia har ännu inte imponerat

När man nu tar sig an Colombia i kvartsfinalen är det en match som egentligen kan gå lite hur som helst, förutsatt att colombianerna hittar tillbaka till det fina spelet man visade upp förra sommaren under VM i Brasilien. Då charmade man brallorna av en hel fotbollsvärld och vi fick därutöver se en ny stjärna födas i form av James Rodriquez, som senare gick till Real Madrid.

Inledningen och gruppspelet på Copa America har varit en helt annan visa för Colombia, som med nöd och näppe tog sig vidare från gruppen. Visserligen slog man Brasilien i gruppen, men att man tappade poäng mot Peru och fick se sig besegrade av Venezuela fäller en stor skugga över segern mot Brasilien. Det är helt enkelt för dåligt.

Två offensivt inriktade lag

Både Colombia och Argentina har, oavsett resultat hittills under turneringen, en grundidé som utgår från en mycket stark offensiv. Det beror delvis på att det är så man traditionellt vill spela fotboll, men det beror förmodligen lika mycket på att man har ett vardera lag som är som absolut starkast i den offensiva delen.

För Argentinas del handlar det om Lionel Messi, Sergio Aguero och Angel Di Maria – bara för att nämna tre namn bland många.

– Att möta Colombia kommer att bli svårt, men vi kommer att ha mer ytor att anfalla på. Det är alltid svårare att möta en motståndare som väntar med alla sina spelare där bak än en motståndare som går framåt och försöker göra mål, säger Angel Di Maria inför matchen till ESPN.

Att Argentina bara gjort tre spelmål på tre matcher kan delvis bero på det Angel Di Maria tar upp, nämligen att lagen de mött backat hem mer. Troligen kommer Colombia att agera annorlunda, då även de har sina styrkor i offensiven. Spelare som Radamel Falcao, Jackson Martinez och Juan Cuadrado är tunga namn och behöver ha boll för att kunna leverera vad de är bra på – målchanser och mål.

Förhoppningsvis leder det här till en offensiv, böljande matchbild med två lag som verkligen vinna. Om det är någonting som passar spelarna på planen är det en matchbild som genererar ytor att operera på.

När vi får hela 2,55 på över 2,5 mål hos SuperLenny (flera bolag erbjuder liknande odds) känns det helt enkelt dumt om vi inte passar på. Visserligen har lagen haft svårt att producera mål hittills, men ingen kan betvivla kapaciteten som finns. Förhoppningsvis får vi se en mer öppen matchbild mellan två lag som vill bjuda upp till dans. Då är 2,55 ett brutalt bra odds och måste spelas.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål i matchen
Odds:  2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (500 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, lördag 27/6
TV / Stream:    bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Argentina  1,90 mybet logo
Oavgjort  3,35 mybet logo
Colombia  5,00 bwin logo
Över 2,5 mål  2,55 superlenny logo
Under 2,5 mål  1,55 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: