Speltips, Copa America, Argentina – Paraguay 13/6: Får de ihop alla stjärnor?

Emil Jakobsson Publicerat: 12 juni 2015

Argentina är favoriter att vinna Copa America och kollar man på laguppställningen är det svårt att argumentera. Under lördagen kliver de in i turneringen med en match mot Paraguay, enkel seger eller skrällrisk?

Det är gott om stjärnor i Argentina. Inte minst offensivt finns det gott om valmöjligheter eller vad sägs om offensiva pjäser som till exempel Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tevez, Angel Di Maria, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi och Javier Pastore. Bara Messi, Agüero, Tevez och Higuain har tillsammans gjort 107 mål i sina respektive klubblag under säsongen.

Sen gäller det som alltid att få ihop en grupp vilket är ännu svårare för ett lag/nation som har så otroligt många stora stjärnor. Får man stjärnspelarna att svälja sina egon och godta en ny roll eller kanske till och med en bänkplats?

Under VM fick de i alla fall ihop det och lyckades utan att imponera ta sig hela vägen till finalen mot Tyskland med det var inte på grund av sin strålande offensiv. De gjorde nämligen bara åtta mål på sju VM-matcher och under deras tre sista matcher i VM gjorde de inte ett enda mål under ordinarie matchtid. Men även om det var täta matcher och en straffläggning kan ingen ta ifrån dem att de slog ut Belgien, Holland och sedan föll först efter förlängning i finalen mot Tyskland.

Sedan VM har de spelat åtta träningslandskamper och man ska kanske inte lägga någon större vikt vid dem men de har hur som helst vunnit sex och förlorat två av dem. Inför turneringen erbjöds oddset 3,0 som bäst på att Argentina vinna hela turneringen och alla räknar med en enkel seger mot Paraguay som betalar hela 42 gånger pengarna som slutsegrare av Copa America.

Bra värde på överspelet

När lagen möttes i VM-kvalet 2012 samt 2013 vann Argentina med 3-1 på hemmaplan och sedan 5-2 på bortaplan. Paraguay kom sist i det VM-kvalet och var aldrig ens nära en VM-plats då de bara vann tre av 16 matcher. Under deras träningsmatcher sedan VM-kvalet har de fyra oavgjorda, fem förluster och bara två segrar.

Jag ser inget värde i den raka ettan som bara betalar 1,31 som bäst, i så fall känns handikappet -1,5 till 2,0 bättre men enligt mig finns det bästa värdet på över-/undermarknaden. Vi får 1,75 för över 2,5 mål hos Nordicbet vilket kan jämföras med 1,62 för samma spel hos bland annat Ladbrokes och William Hill. Ett oväntat högt odds enligt mig.

Visst, Argentina spelade täta matcher under VM men i gruppspelet när de mötte enklare motståndare blev det nio mål på tre matcher och två av tre gick över 2,5 mål. Ser man hur spelet sett ut efter VM har faktiskt fyra av de sex senaste matcherna gått över 2,5 mål. Bland annat i söndags när de enkelt körde över Bolivia med 5-0 efter tre mål av Sergio Agüero och två från Angel Di Maria.

Även för Paraguay har fyra av deras sex senaste gått över 2,5 mål och under deras sex senaste tävlingsmatcher i VM-kvalet gick hela fem över 2,5 mål.

Dessutom har de tre matcherna mellan länderna de senaste fyra åren alla gått över 2,5 mål med ett snitt på hela 5,66 mål per match.

Se Copa America gratis

Bet365 sänder matcherna från Copa America via sin livestreamingtjänst. Saknar ni konto får ni 1 000 kronor bonus här.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: KL 23:30 lördag 13/6
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.unibettv logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Argentina 1,31 nordicbet logo
Oavgjort 5,5 ladbrokes logo
Paraguay 11,0 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,75 betsafe logo
Under 2,5 mål 2,2 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: