Speltips, Copa America: Brasilien – Venezuela 21/6: Vi går in på målspelet med gott samvete

Simon Pålsson Publicerat: 21 juni 2015

Efter Neymars avstängning, som sträcker sig över hela turneringen, är det ett skakat Brasilien som tar sig an Venezuela i den avgörande sista gruppspelsmatchen. Vi tror oss ha hittat ett fint spel.

Precis som vanligt fick Brasilien gälla som en av turneringens stora favoriter när Copa America sparkade igång för en vecka sedan. Efter två tveksamma insatser i de inledande matcherna har den generella uppfattningen om det brasilianska lagets potential fått sig en törn och nu ses man inte längre som den där solklara favoriten.

Inte blir det bättre av den turbulens som varit kring laget de senaste dagarna, där fixstjärnan Neymar ofrivilligt hamnat i centrum. Efter det röda kortet i senaste matchen ska han ha luftat ett par väl valda ord i riktning mot domaren, något som i efterhand fått honom avstängd hela turneringen. Brassarna får helt enkelt klara sig utan sin självklara anfallsstjärna, uppspelspunkt och förutbestämda frälsare. Ett enormt avbräck, såklart.

För motståndet i den sista avgörande gruppspelsmatchen, inför vilken alla lag i gruppen står på lika många poäng, står Venezuela. Med tanke på den prikära situationen, där samtliga lag i gruppen alltså står på en seger och tre poäng var så här långt, är det vinna eller försvinna för både Brasilien och Venezuela – ett läge som rimligtvis borde passa de sistnämnda något bättre då de inte har något att förlora. Stora, mäktiga Brasilien mot det fotbollsmässigt inte lika aktade Venezuela – en match som i det här läget faktiskt kan gå precis som helst. Kittlande.

Allt pekar på att vi inte får se många mål

Inte nog med att grupp C är en väldigt spännande grupp med tre lag på lika många poäng inför sista omgången – det är också en grupp där samtliga matcher varit lika varandra till vissa delar. De inledande två omgångarna har nämligen varit tillknäppta, låsta och har inte sprudlat av mål direkt. Alla fyra segrar har kommit efter uddamålssegrar och tre av matcherna har dessutom slutat med 1-0 till det segrande laget. Anmärkningsvärt.

Den ibland lite lättvindigt använda generaliseringen att sydamerikansk fotboll alltid är fulländad offensivt men ihålig defensivt ser ut att vara en myt. Här är det täta matcher där varje mål kan vara av så tung betydelse att lagen helt enkelt inte vill låta motståndaren få chansen att göra ett.

När Brasilien och Venezuela möts är spelbolagens solklara favorit självklart brassarna, men vi vill höja ett varningens finger för Venezuela. Inte nog med att man har gjort det bra hittills under turneringen – Brasilien är ett skakat och skadeskjutet lag utan sin stora anfallsstjärna. Med tanke på vad som ligger i potten, det vill säga en plats till slutspelet och en eventuell gruppseger, tror vi att lagen hellre tar ett djupt andetag och håller i bollen än huvudlöst kastar sig i anfall efter anfall. Det öppnar upp för en målsnål historia och det är också där vi har hittat dagens spel.

Under 2,5 mål i matchen till 1,80 hos MyBet är ett fint odds och kan spelas med gott samvete. Det finns fler intressanta spel på målmarknaden, men vi fastnar för det klassiska underspelet. Än en gång höjer vi ett varningens finger för Venezuela, som vi tror kommer ställa till det för Brasilien. Det här blir hur som helst en intressant historia som vi för allt i världen inte missar att bänka oss för.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  23:30, söndag 21/6
TV / Stream:    bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brasilien  1,56 redbet logo
Oavgjort  3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Venezuela  8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,10 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,80 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: