Speltips, Copa America, Chile – Bolivia 20/6: Testar ett rejält långskott

Spelbloggare Publicerat: 18 juni 2015

Starka offensivt, usla defensivt. De beskeden fick vi av både Chile och Bolivia i den andra omgången av Copa America. När de möter varandra i huvudstaden är två målspel på sin plats till överdrivet höga siffror.

Ettan mot tvåan, båda på fyra pinnar och bara ett mål skiljer dem åt – men Mexiko jagar häck i häl och båda parter riskerar att hamna utanför de platser som helt säkert leder till slutspelet. Är en säkerhetsplanka i tredjeplatsen – då handlar det dock om att inte skrapa ihop minst av treorna i de diverse grupperna.

Chile hackade till en början i premiären, vilket ofta händer för storfavoriterna och kanske framförallt värdländerna, men fick igång maskineriet i andra halvlek och vann till slut med hyfsat stabila 2-0 mot Ecuador. Oavsett om alla delar i spelet inte klickade är det alltid skönt att inleda med en trea och kunna jobba utifrån den situationen.

Bolivias premiär var desto mer bekymmerfylld, men trots att Mexiko radade upp helchanser lyckades man hålla 0-0 till domaren satte pipan till munnen. Hade absolut kunnat sluta i en klar förlust och det var sannolikt få som trodde att Bolivia skulle stå för en så pass mycket bättre prestation mot Ecuador…

Två spel testas, ett till 2,25 och ett till 17,0x

Den här matchen mot Ecuador, ja, den var speciell. Man stod i närmare sju gånger degen inför matchen och överraskade direkt. 1-0 kom på en hörna i den femte minuten, cirka tio senare 2-0 och precis innan halvtid även det tredje målet från elva meter. Efter halva matchen spelad – 3-0 som klar underdog.

I andra halvleken var det ombytta roller; Ecuador vaknade till liv, men det skulle visas vara lite försent och närmare än ett 2-3-mål kom de inte. Bolivia sprudlade offensivt, var sämre defensivt.

Och så var även fallet för Chile. Som storfavorit löstes bara ett oavgjort resultat mot Mexiko – 3-3 slutade matchen. Extremt vassa framåt, lika sårbara bakåt.

Trots de här matcherna i bakhuvudet erbjuder Ladbrokes oddssättare fantastiska 2,25x – klart mer än de flesta konkurrenter – för att båda lagen ska hitta nätet. Det måste synas och borde ses som spelbart cirka 15 punkter neråt.

Men vi stannar inte där. IFK Göteborgs Martin Smedberg-Dalence har inte fått mycket speltid i Allsvenskan alls, inte ens startat en match. I Bolivia har han däremot fortfarande förtroende och från sin vänsterytterposition hamnar han ofta i bra möjligheter för avslut utifrån och gjort det mycket bra. Mot Ecuador, förutom assisten vid 1-0-målet, gjordes ett fantastiskt mål från cirka 25-30 meters avstånd.

Räknar med att hans kamrater medvetet kommer försöka ställa honom i bra situationer efter den prestationen. Målskyttespelet betalar makalösa 17,0x hos ComeOn! och det är alldeles för högt för att inte slussa in några polletter.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Martin Smedberg-Dalence målskytt ”anytime”
Odds: 2,25 / 17,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
ComeOn!   (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot lördag 20/6
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chile 1,33 williamhill logo
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bolivia 11,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,15 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: