Speltips, Copa America: Colombia – Peru 21/6: Vi tror att den tydliga trenden håller i sig

Simon Pålsson Publicerat: 21 juni 2015

Det är tätt i kampen om slutspelsplatserna inför den sista gruppspelsomgången i Copa America. I grupp C gör Argentina, Colombia, Brasilien och Venezuela upp om gruppsegern.

Copa America har bjudit på en rad skrällar under de matcher som hittills har spelats. Trots att målen till viss del har uteblivit har det inte varit något fel på underhållningen, där känslorna som vanligt går på högvarv när stora turneringar ska avgöras.

I grupp C är det inför den sista gruppspelsomgången galet jämnt, med fyra lag på tre poäng vardera. Med andra ord är det vidöppet inför den avslutande omgången och ovissheten gör naturligtvis det än mer spännande.

I en av de två avslutande matcherna gör Colombia och Peru upp om tre livsviktiga poäng. Ett Colombia som inledde turneringen överraskande svagt i och med förlusten mot Venezuela, men som tog en riktigt härlig revansch i andra omgången där man slog Brasilien med uddamålet. Peru å andra sidan lyckades slå Venezuela, men fick se sig besegrade av brassarna med 2-1.

Den täta, ångestfyllda trenden fortsätter

Signifikativt för gruppen och hela mästerskapet har, precis som tidigare nämnts, varit de många oväntade resultaten. Det har varit tätt, målsnålt och matcherna har i många fall slutat antingen oavgjort eller med en uddamålsseger för något av lagen.

När vi står inför en match där allting ska avgöras och där en förlust innebär att man får packa väskorna och resa hem igen tror vi att dessa värden – ångesten och spänningen – aktualiseras ytterligare. Det känns helt enkelt som att den ångestfyllda trenden kommer att hålla i sig även över matchen Colombia och Peru.

Likväl är vi övertygade om att Colombia, mycket tack vare den fantastiska offensiva arsenal man har med sig till turneringen, kommer lyckas bärga en livsviktig trepoängare till slut. Det kommer dock krävas stora prestationer av de spelare som hittills under turneringen inte riktigt klivit fram. Vi tror att Peru stretar emot och bjuder upp till en tät historia, men Colombia drar det längsta strået i slutändan.

Den raka ettan på Colombia ger runt 1,60 och går därför inte att spel. Vi riktar istället blickarna mot vinstmarginalmarknaden där Ladbrokes dukat upp det fina oddset Colombia vinna med 1 mål till fantastiska 3,40. Det mesta talar för att trenden med täta matcher håller i sig och då känns det spelet väldigt värt att spela. Vi lägger hur som helst en TV-peng och lutar oss tillbaka i TV-soffan för att njuta av en ångestfylld kamp om en eftertraktad slutspelsplats.

Speltips:

Speltips:  Colombia vinna med 1 mål
Odds:  3,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, söndag 21/6
TV / Stream:    (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Colombia  1,61 betway logo
Oavgjort  3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Peru  7,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,25 expekt logo
Under 2,5 mål  1,72 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: