Speltips, Copa America: Mexiko – Bolivia 13/6: Överlägsenheten bör synas

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2015

Natten till lördag premiärspelar Mexiko och Bolivia i årets Copa America. Spelbolagen har pekat ut en solklar favorit inför matchen. 

Ett av tre stora mästerskap i fotbollsvärlden har äntligen sparkat igång. Förutom U21-EM för herrar och fotbolls-VM för damer kommer vi ha möjligheten att njuta av fotboll från Sydamerika och Copa America. Det är trots allt lite plåster på såren under det för många jobbiga sommaruppehållet.

Precis som vanligt är det de stora länderna, främst Brasilien och Argentina, som är turneringens stora favoriter – men bakom dem finns ett par lag som knackar på dörren. Mexiko kan vara ett sådant, inte minst med tanke på den trupp man tagit ut. Förbundskaptenen Miguel Herrera har skapat en liten storm hemma i Mexiko genom sin kontroversiella trupp till mästerskapet, till vilken flera stora namn inte blivit inbjudna.

Real Madrids anfallare Javier ”Chicharito” Hernandez, Jonathan dos Santos och Hector Herrera är tre exempel på stora namn som inte får plats i truppen. Kan detta vara början på en succé eller blir det pannkaka av hela experimentet? Man kan inte undgå från att erkänna att det är spännande att se var Mexiko står med nuvarande trupp som består av en hel del spelare som spelar i sydamerikanska lag.

<h2>Inte särskilt namnkunnigt Bolivia får det svårt</h2>

Trots att en del stora namn lämnas utanför truppen har Mexiko en fin trupp med sig till turneringen. Att man är betydligt mer namnkunniga än Bolivia råder det ingen tvekan om och därför är det heller inte konstigt att spelbolagen ser Mexiko som den klara favoriten i matchen. På sina tre träningsmatcher inför turneringen har man förlorat mot Brasilien, kryssat mot Peru och vunnit klart mot Guatemala. Till skillnad från Bolivia som laddat upp med att åka på storstryk mot Argentina.

Den raka ettan ger inte mer än 1,57 hos Winner som bäst, vilket tyvärr inte är spelbart. Det är alltid vanskligt med premiärer, inte minst med ett lag som rört runt så vilt i truppen inför turneringen. Vi är dock övertygade om att Mexiko kommer att föra matchen och spelet kommer till stora delar bedrivas på Bolivias planhalva.

Därför riktar vi blickarna mot hörnmarknaden där linan som bland annat Betsson erbjuder ligger på acceptabla -3,5 hörnor. Till 1,85 tycker vi att det är spelbart och tror helt enkelt att Mexiko kommer skapa betydligt fler hörnor än Bolivia.

Speltips:

Speltips:  Mexiko -3,5 hörnor
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, lördag 13/6
TV / Stream:    unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mexiko  1,57
Oavgjort  4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bolivia  6,50 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,91 comeon logo
Under 2,5 mål  2,00 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: