Speltips, Córdoba – Athletic Bilbao 24/4: Stark favorit i det betydelselösa mötet

Spelbloggare Publicerat: 24 april 2015

cordoba bilbao 24/4Den hopplösa och klara tabelljumbon i Primera Division, Córdoba, får besök av Athletic Bilbao och vi har hittat en vinnare.

Córdoba har hållit helt okej nivå under merparten av spelåret, men efter nyår har verkligheten hunnit ikapp och man är i en vinstfri svit på 14 matcher, varav 11 av dessa förlorats. Man klarade dock av att spela oavgjort (0-0) mot starka, men formsvaga Villarreal på bortaplan under söndagen. Ett fall i rätt riktning.

Problemen på hemmaplan är minst lika stora som borta. På Estadio El Arcángel har man bara plockat en pinne på de sju senaste och nu är man stått som såväl nollade och förlorare i två raka matcher – mot Atlético Madrid och Elche. Över hela året har bara nio av de 20 inspelade poängen plockats när man stått som värd.

Nu råder dessutom viss skadeproblematik i truppen; Inigo López är helt out, Fede Cartabia osäker och viktiga Borja Carcía avstängd.

Klasskillnad

Athletic Bilbao fajtas i de avslutande matcherna för att hålla sin position på den övre tabellhalvan. Just nu är man placerade åtta, och till den undre halvan skiljer ynka två pinnar. Hur som helst, man kan spela avslappnat och eventuellt låta vissa som är uppe och nosar på en startplats visa vad de går för, vilket situationen, som nämnt, även är för Córdoba.

Ändå är det märkbart att bränslet är slut för Córdoba och för de känns situationen helt hopplös, medan Athletic har klart större självförtroende.

Lördagens match för Athletic, mot Getafe, vanns med hela 4-0 och insatsen var verkligen helgjuten. Formen får betraktas som helt okej och på bortaplan hade man sju matcher i följd utan förlust innan de två svåra uppgifterna mot Sevilla och Espanyol.

Man har vissa skadebekymmer, men hade också det innan den här 4-0-vinsten och nu väntar klart enklare motstånd…

Helt enkelt, Athletic Bilbao är en mycket stark favorit till 2,06x hos Nordicbet, vilket synas. Ser allt över dubbelt som kanonfina siffror.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Córdoba 4,05 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Athletic Bilbao 2,06 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,57 superlenny logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,50 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak tvåa
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 24/4
TV:  cmorefotboll logo tv4sport logo unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson