Speltips Cosenza – Vicenza 20/5: Nedflyttningskval

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2022

Vicenza leder med 1-0 inför returen mot Cosenza i kvalet om nedflyttning från Serie B. Matchen spelas fredagen den 20 maj 2022 med avspark kl 20:30.

Cosenza – Vicenza

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cosenza har en tuff säsong bakom sig i Serie B. Men en stark avslutning på säsongen gjorde att man lyckades undvika direkt nedflyttning. Istället knep man en 16:e plats som innebär att man får chansen att kvala sig kvar i den italienska andradivisionen.

Här gör man nu upp mot Vicenza som tog en poäng mindre och slutade på 17:e plats i Serie B. Nu stundar den andra matchen av ett dubbelmöte där Vicenza vann den första matchen med 1-0 på hemmaplan. Detta efter att 40-åringen Christian Maggio gjort det avgörande målet på tilläggstid av den andra halvleken.

Cosenza behöver således vinna den här matchen och man kommer med en svit på tre raka hemmasegrar.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cosenza har momentum

Cosenza avslutade säsongen i Serie B starkt, men det gjorde även Vicenza. De vann sina tre avslutande matcher och just nu ser man ut att ha goda chanser att undvika nedflyttning. Francesco Baldini tog över rodret så sent som i april och har definitivt haft en positiv effekt på laget.

Vicenza visade mental styrka då man lyckades forcera in ett 1-0-mål i slutsekunderna av den första matchen i detta nedflyttningskval som spelades förra torsdagen. En än starkare forceringen lyckades man med i den näst sista omgången av ligan då man vände 0-1 till seger med 2-1 efter två mål på tilläggstid hemma mot Lecce.

Vicenza och Cosenza är två jämnstarka lag och senast man möttes i Serie B slutade det 0-0. Det första mötet i Cosenza i höstas vann emellertid hemmalaget med 2-1.

Sauli Väisänens Cosenza är nu pressade att vinna även den här matchen och man gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.45 gånger insatsen.

Det sena segermålet senaste ger dock Vicenza ett mentalt momentum och även den här matchen lär blir jämn, tät och dramatisk. Mycket står på spel och riskminimerande spel blir prioriterat, i synnerhet lär gästerna komma med den inställningen. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, fredag 20 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: