Speltips, Coventry City – Leyton Lorient 1/4: Fel oddsfavorit

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2015

Speltips/rek och oddsBottenfajten i League One är oerhört tajt och när Coventry City tar emot Leyton Lorient på Ricoh Arena anser vi att oddssättarna pekat ut fel favorit.

Mellan sjuttondeplacerade Coventry, som hittas i det röda tabellområdet, och Leyton skiljer bara fyra pinnar – och de sistnämnda har en match mindre spelad. Talar om hur extremt tät bottenstriden är och nära på alla lagen på den undre tabellhalvan har en praktiskt risk att trilla ur serien.

Leyton Orient hade en usel förstamånad under 2015, men nu vässat till formen någorlunda. Man vände 0-1 till 3-1 hemma mot Port Vale förra veckan – deras andra trea på de fyra senaste matcherna. Lloyd James var tillbaka och fick hoppa in i slutminuterna efter ett jobbigt skadeuppehåll med ett brutet ben. Huruvida han är redo för 90 minuter här låter jag stå osagt, men lite mer speltid blir det garanterat.

Förra året hamnade Leyton på tredjeplatsen och var nära att avancera uppåt i seriesystemet, nu är de alltså mycket oväntat med i bottenstriden. Visst är League One ofta jämn, men detta makalösa tapp tillhör verkligen ovanligheterna.

Vunnit tre av de fyra senaste

Coventry City var med i bottenstriden i fjol och är ungefär lika bra – eller ja, dåliga – som väntat. Man är dock i en bra period just nu med 3-0-1 på de fyra senaste matcherna – och alla vinsterna har faktiskt kommit på bortaplan, mot lag från den övre tabellhalvan.

Även om hemmafacit är under kritik – senaste vinsten på Ricoh Arena kom så sent som för en vecka sedan – är självförtroendet fint i laget. Gäller bara att börja prestera på hemmaplan och jag tror att resultaten lär komma även där så småningom – kanske redan nu?

Skadesituationen är helt okej, även om Marcus Tudgay står som ett frågetecken och ska testas närmare avspark. Hans eventuella avbräck ska dock inte behöva betyda speciellt mycket; den anfallaren som visat bäst form på sistone är istället 20-årige Dominic Samuel (6), som är intern skytteledare trots bara 11 starter.

Räknar med att det blir jämnt på Ricoh Arena, men jag instämmer inte i att gästerna ska vara knappa favoriter – snarare tvärtom. Ettan med försäkringen dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) finns till 2,05x hos William Hill och det testas med en medelinsats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Coventry City 2,88 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 ladbrokes logo 1 000 kr
Leyton Lorient 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Coventry City draw no bet
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 1/4
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson