Speltips, Crystal Palace – Arsenal 21/2: Inte en inbördesförlust sedan 1994

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2015

palace arsenal 21/2Crystal Palace har inte skördat någon som helst framgång mot Londonantagonisten Arsenal de senaste åren och hoppas kunna bryta trenden på Selhurst Park under lördagseftermiddagen.

Arsenal har fyra raka vinster i inbördesstatistiken, inte förlorat sedan 1994 och på de 20 senaste mötena har Crystal Palace bara vunnit en. Talar överhuvudtaget någonting för att det ska bli till med ett trendbrott nu?

Tycker själv att Crystal Palace stått still sedan i fjol. Man är ännu inte helt borträknade ur bottenstriden och skulle behöva lite andrum just nu i och med att enbart avståndet till det röda området bara är på fem poäng. Finns en del potential i truppen, men få spelare har fått ut den fullt. Dock har man växt sedan tränaren Alan Pardew anledde till klubben och tio av 15 möjliga pinnar har plockats under hans tid vid skutan.

Från Selhurt Park har resultaten inte varit önskvärt bra, men två av de tre segrarna har överraskande nog kommit mot Tottenham och Liverpool som hittas på platserna precis bakom just Arsenal i tabellen. Finns kunskap att ställa till med skrällar.

Yaya Sanogo tillhör fortfarande Arsenal och får inte medverka i derbyt. James McArthur och Mile Jedinak har fortfarande känningar, men ska testas senare. Pekar åt att de båda kan spela.

7/8 senaste vunnits

Dimman börjar lätta för Arsenals skadesituation. Alltjämt en del skador kvar, men ovärderliga Jack Wilshere är tillbaka och Alex Oxlade-Chamberlain är inte helt borträknad.

Arsenal är i den sjätte FA-cupenrundan efter att ha besegrat Middlesbrough nu senast med stabila 2-0. En mycket stabil prestation som gersmak inför fortsättningen. Det var lagets sjunde vinst på de åtta senaste matcherna och man ser mycket svårstoppade ut.

Bland topplagen är man bland de sämre på bortaplan med 5-3-5, men helt fy skam är det inte. I min bok talar det mesta för Arsenal här, inte minst inbördesstatistiken och den fina prestationen mot Middlesbrough. Viss risk att en del blickar är på veckans CL-match mot Monaco, men det vore underligt om man inte samlat ihop tillräckligt med motivation till ett derby…

Vi låter historien tala för oss och tvåan synas till 1,85x hos William Hill. Alan Pardews smekmånad tar slut här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Crystal Palace 5,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,75 ladbrokes logo 1 000 kr
Arsenal 1,85 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Arsenal att vinna
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 21/2
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson