Speltips, Crystal Palace – Manchester United 9/5: Kortfokus i London

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2015

Med tre förluster i följd vardera drabbar Crystal Palace och Manchester United samman på Selhurst Park. Vi har svårt att förstå hur oddssättarna resonerar på kortmarknaden – stort värde är funnet.

För Manchester United fortsätter kampen om Europabiljetterna. Man är för tillfället fyra i serien, vilket innebär en kvalplats till CL, men har en liten möjlighet att nå topp tre – medan Liverpool jagar underifrån. Skulle man tappa här, då kan Liverpool vara en pinne bakom efter omgången och då återstår bland annat en match mot urstarka Arsenal för Louis van Gaals mannar.

De röda djävlarna var i en fin streak under från mars till mitten av april; offensiven sprudlade och treorna radades upp på löpande band – nu står man med tre raka förluster mot Chelsea, Everton och nu senast hemma mot West Bromwich. En enorm miss och det var just en missarnas afton; bland annat sumpade Robin van Persie chansen att kvittera från elva meter i sin comeback efter skada.

Crystal Palace är fast i det hopplösa, men säkra mittenskiktet och kan spela utan press på sina axlar när tre matcher återstår av serien. Kan således vara på tal lite bristande motivation, men att ta emot United är alltid höjande och ett bra resultat kan göra mycket för moralen bland de lite mindre klubbarna.

Precis som bortalaget, står Palace med tre förluster efter varandra – dessa mot West Bromwich, Hull City och Chelsea. De två förstnämnda hittas under dem själva i tabellen och formen får betraktas som usel. Det är inte bara förluster lagen åkt på, inte ett enda mål har gjorts från respektive parter under denna period.

De får flest kort

Tycker oddssättarna täcker 1×2-marknaden väl. United är såklart stora favoriter, men vi vet att Crystal har en förmåga att höja sig själva mot de bättre lagen. Ettan med försäkringen draw no bet är ett tänkbart spel siffror över 3,0x – men här är det kortmarknaden som väcker mitt stora intresse.

Med tre raka förluster, allt att spela för, allt att förlora – kan viss desperation helt säkert infinnas i Unitedspelarna. De har mer att spela för och kan tendera att smälla på lite tuffare i duellspelet, kontra värden.

Palace brukar inte heller spela speciellt fysiskt; åker i snitt på ynka 1,4 ostskivor per hemmamatch medan motståndarna får 2,0. På resande fot snittar Manchester United 1,7 stycken, mot motståndarnas 1,4. Vi har alltså en mellanskillnad på 0,9 som talar för att bortalaget ska drabbas av flest kort här.

Känner att oddssättarna bara motiverar oddsen på marknaden över vilket av lagen som ska drabbas av flest kort enbart efter att vi har mitten mot toppen. Det lämnar plats för spelvärde.

Flest gula kort: Manchester United – spelas därför till 2,30 hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Manchester United
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 18:30, 9/5
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Crystal Palace 4,50 betway logo
Oavgjort 3,65 unibet logo
Manchester United 1,91 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: