Speltips, Crystal Palace – Newcastle 28/11: Två uddlösa lag

Simon Pålsson Publicerat: 27 november 2015

Den offensiva identiteten är som bortblåst både hos Crystal Palace och hos Newcastle. Det borde prägla matchbilden när de båda lagen drabbar samman under lördagen.

Det är lördag och klockan är 16:00. Precis som vanligt är det dags för ett gäng matcher från engelsk fotbolls finrum – Premier League. En av matcherna klockan 16:00 är Crystal Palace mot Newcastle, en match som känns väldigt oviss på förhand. Det lär även vara en väldigt speciell match för Alan Pardew som var manager för Newcastle mellan 2010-14 men numera styr över Crystal Palace.

Hemmalaget charmade brallorna av stora delar av den engelska fotbollspubliken redan förra säsongen, speciellt på hemmaplan där de slog flera av de stora elefanterna. I år har det inte varit fullt lika imponerande, med blott 14 gjorda mål på 13 matcher. Visserligen har laget skrapat ihop 19 poäng och ligger på tionde plats, men ojämnheten i prestationerna är slående.

På sistone har laget vunnit mot Liverpool och knipit en poäng mot Manchester United, för att i matchen efter förlora hemma mot Sunderland. Snacka om att blanda högt och lågt.

Newcastle letar efter sin identitet

För motståndet står alltså Newcastle, ett annat lag som haft svårt att hitta sin identitet i år. Problemen var påtagliga redan förra säsongen och dessvärre har laget, eller klubben, inte hittat tillbaka ännu.

Efter 13 matcher ligger laget en poäng över nedflyttningsstrecket och har faktiskt bara gjort 13 mål så här långt. Både Crystal Palace och Newcastle har med andra ord enorma problem med målskyttet, något som ofrånkomligen bidrar till de inte alldeles för övertygande resultaten.

Hemmalaget får klara sig utan Dwight Gayle och Kwesi Appiah, medan Bakary Sako är osäker till spel. Jack Colback, Rolando Aarons, Curtis Good, Tim Krul, Gabriel Obertan och Steven Taylor är otillgängliga för gästerna.

Visserligen brukar det bli målfester när de här lagen drabbar samman, men då ska vi komma ihåg att båda lagen präglats av en solklar offensiv identitet under de sista säsongerna. Den identiteten är som bortblåst, eller åtminstone undangömd, något som troligen färgar matchbilden den här gången.

Med det i åtanke tycker vi att under 2,5 mål i matchen till 2,08 gånger pengarna hos RedBet är lite väl högt. Det här kan gå lite hur som helst, även fall hemmalaget gäller som klara favoriter. Vi har dock svårt att se hur något av lagen ska kunna spruta in mål.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  RedBet (2 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 28/11
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Crystal Palace  1,73 williamhill logo
Oavgjort  4,00 betsson logo
Newcastle  5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,87 redbet logo
Under 2,5 mål  2,08 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: