Speltips, Crystal Palace – Queens Park Rangers 14/3: 71% av målen i andra halvlek

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2015

crystal p qpr 14/3Strålkastarljuset riktas mot London och derbyt mellan Crystal Palace och Queens Park Rangers. Avsparken är redan 13:45, så försov er inte – detta lär utvecklas till en mycket intressant batalj. Här har ni allt inför matchen, oddsen och som alltid – ett speltips.

Crystal Palace parkerar på 12:e plats i serien och med hela åtta pinnar ner till den sista nedflyttningsplatsen, där just QPR hittas, är kontraktet mer eller mindre säkrat. Gästerna är i en desto mer utsatt sits och efter Aston Villas vinst senast, har man en trea upp till säker mark.

QPR akilleshäl har varit bortaspelet. En vinst, endast tre poäng, har inkasserats under 13 matcher på resande fot – klart sämst i hela serien. Lite hopp om att man skulle börja lösa pinnar även på bortaplan väcktes till liv efter 2-0-segern mot Sunderland, men därefter förlorade man mot Hull City. Tillbaka på ruta ett.

Detta blir QPR:s tredje raka derby. I de två senaste har man förlorat med 1-2 mot både Arsenal och Tottenham.

Crystal Palace har vissa problem på hemmaplan med resultaraden 3-3-7. Borta är facit klart bättre, 4-6-5 – men likväl är man klart bättre balanserade än QPR. Spelschemat har varit extremt tufft på sistone och Southampton, West Ham, Arsenal och Liverpool har stått som motståndare i de fyra senaste matcherna – på dessa har man förlorat tre och vunnit en (borta mot West Ham).

Båda skadelistorna är välfyllda; exempelvis Crystal Palaces Fraizer Campbell och Marouane Chamakh är skadade, Mile Jedinak avstängd. Tre tunga, offensiva namn som tillsammans stått för tio baljor. Gästerna kommer till spel utan skadade Leroy Fer och Richard Dunne samt profilen Joey Barton som – hör och häpna – är avstängd.

Målen löses i andra halvlek

Ett välfyllt Selhurst Park väntar, vilket bäddar för en rykande läktarkamp. Detta förstärker självklart derbykänslan och ofta inleds matcher av denna betydelse lite avvaktande, där lagen känner på varandra med rädsla av att bli sårade defensivt. Lite mer än tre pinnar som står på spel.

Således sannolikt att matchen öppnas upp allt mer i andra halvlek. Bara det hade, i min bok, skulle rättfärdiga att syna ”flest mål i andra halvlek” till 2,25x – ett odds som inte ens brukar erbjudas i helt ”vanliga” matcher. Bwin är det som sticker ut här och de är hela 15 punkter över näst bästa konkurrent.

Värt att påpeka är också att hela 71% av Crystal Palaces mål kommit i den andra halvleken. För QPR är siffran 65,4% – även det högt. I bortalagets två senaste matcher, derbyna mot Arsenal och Tottenham, har matchbilden sett ut som vi förutspår här, avvaktande första 45, fartfyllda avslutande dito. Flest mål blev dessutom i de andra halvlekarna.

Frågan är om Bwin inte kommer justera oddset till konkurrenternas nivå närmare avspark? Skulle bli förvånad om så inte blir fallet. Polletter – in!

Spela på Premier League hos ett engelskt bolag

Ladbrokes matchar nya kunders insättning med ett bonusspel från 50 till 1 000 kronor. Lås upp ert bonusspel här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Crystal Palace 1,83 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Queens Park Rangers 4,95 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,06 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13:45, 14/3
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson