Speltips, Dalkurd FF – Ljungskile SK 5/8: Två formsvaga lag

Simon Pålsson Publicerat: 3 augusti 2016

Domnarvsvallen i Borlänge står värd för fredagens enda match i Superettan. Dalkurd FF får besök av bottenlaget Ljungskile SK och favoritskapet inför matchen är tydligt.

Fredagen bjuder på en fredagsmatch från Superettan. Ett av vårens succélag – Dalkurd FF – tar sig an en av säsongens stora besvikelser så här långt, nämligen Ljungskile SK. Enligt spelbolagen är hemmalaget klara favoriter, men frågan är om deras tveksamma form inte borde göra favoritskapet mindre?

Faktum är att Dalkurd FF inte har vunnit en ligamatch sedan den 18 juni. Nu har det visserligen varit ett sommaruppehåll, men fyra raka matcher utan en trepoängare är inget vidare facit. Därför är det helt naturligt att de också tappat lite i toppstriden och nu halkat ner till plats nummer fyra i tabellen.

Det ska sägas att laget kryssat tre av sina fyra senaste matcher, men det är ändå inte en tillräckligt bra poängskörd. Visst, det har mestadels varit topplag som stått för motståndet, men då är det egentligen än viktigare att få med sig trepoängare för att rycka i toppen. Nu väntar äntligen ett lite sämre motstånd och det kan möjligen tala för en islossning resultatmässigt.

Ljungskile SK med horribel form

Om Dalkurd har en lite tveksam form är verkligheten betydligt värre för Ljungskile. Laget har bara en seger på sina tolv (!) senaste matcher och har därtill förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Det är sannerligen inget vidare facit och också den stora förklaringen till att laget är indragna i bottenstriden.

Den andra halvan av säsongen behöver vara betydligt bättre för att Ljungskile ska hålla sig kvar i Superettan. Glädjande nog har laget goda minnen från att möta Dalkurd. Hemmamatchen i maj månad slutade nämligen med en 1-0-seger för Ljungskile, vilket är en av blott tre vinster den här säsongen.

En trend som vi ser hos båda de här lagen är hur pass målsnåla matcher de spelar. På sistone är det extra tydligt för Dalkurs del. Totalt fyra mål i lagets fem senaste matcher vittnar om en kontrollerad, inte särskilt sprakande, fotboll. För Ljungskiles är det målskyttet – eller snarare det bristande målskyttet – som är en stor del av problemet. Laget har gjort tredje minst mål i hela Superettan och snittar mindre än 1 mål per match. Det duger inte.

Med det här i åtanke tror vi på en målsnål historia. Troligen kniper Dalkurd segern med 1-0, om vi nu ska vara så pass generösa att vi bjuder på ett resultattips. Vårt speltips från matchen blir dock det raka underspelet, under 2,5 mål i matchen, till 1,82 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 5/8
TV:   tvfyrasport logo
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: