Speltips, Dam-VM, Kina – Holland 12/6: Tar Holland vara på matchboll ett?

Spelbloggare Publicerat: 11 juni 2015

Holland kan säkra en plats i VM-slutspelet på Commonwealth Stadium när ett orutinerat Kina står som motståndare. Tar man vara på matchboll nummer ett? 

Kanada och Holland vann sina premiärmatcher mot Nya Zeeland respektive Kina. Detta innebär att båda de kan säkra en plats i slutspelet vid händelse av en trea i matcherna som spelas under natten mot fredagen. Detta innebär att det här blir Kinas andra och sista livboj – undvika förlust eller försvinna.

Båda de här matcherna slutade 1-0. Holland vann, som nämnt, över Nya Zeeland efter playmakern tillika Kopparbergs/Göteborg FC-spelaren Lieke Martens vackra fullträff i den 33:e minuten.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Som en liten flicka drömmer man om att göra ett mål i VM, berättade målskytten till nyhetsbyrån AFP efter matchen.

I slutskedet av matchen friade domaren en situation som kanske borde lett till en straffspark för Nya Zeeland. Var allt annat än en säker trea som inkasserades av Holland. Man var lite ojämn i prestationen och har en del att jobba på inför denna batalj.

Kina ja, de förlorade också med 0-1 i premiären. Man stod för en bra prestation inför fantastiska 53 000 åskådare – nytt publikrekord på en arena alla sporter i Kanada – på just Commonwealth Stadium. Bland annat hade man en boll som retfullt tog i båda stolparna innan den rensades undan – å andra sidan hade även Kanada en träff i virket.

Antalet chanser var i favör Kanada, rätt stor sådan – men Kina stod upp väl och spelade smart efter förmåga.

Holland snäppet vassare

Premiärerna kan vara problematiska för storfavoriterna och att slå ur underläge kan ofta vara tacksamt. Nu är det match nummer två, nervknutarna är borta och Kina måste vinna det här. Viss möjlighet att avancera till slutspelet vid ett oavgjort resultat också, men den sannolikheten är inte speciellt stor.

Tror inte att de har kunskapen att försöka föra en match. Medelåldern i truppen är 23 år och i rådande generationsskifte kan det bli svårt att nå större framgångar. Kommer ta ett minst par år innan Kina kan hitta tillbaka till storhetstiden.

Holland spelar så typiskt holländskt som det är möjligt; snabbt och med starka yttrar. Man klarar av både att spela på omställningar och att vara spelförande och har ett par extra växlar som Kina inte har.

Hyfsat jämn blir det säkert, men att Holland står som segrare när slutsignalen ljuder är absolut spelvärt till 2,20x vilket erbjuds av ett antal spelbolag, bland annat Bet365, Betway och Ladbrokes.

Speltips:

Speltips: Holland vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 00:00, natten mot fredagen 12/6
TV / Stream:  tvfyra logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kina 3,45 betsafe logo
Oavgjort 3,25 betway logo
Holland 2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,43 unibet logo
Under 2,5 mål 1,65 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: