Speltips, Dam-VM: Kina – USA 27/6: Ensidig kvartsfinal mitt i natten

Simon Pålsson Publicerat: 25 juni 2015

En av VM-turneringens stora favoriter USA tar sig an Kina i en av fyra kvartsfinaler. Det finns risk att det blir en klart ensidig historia natten till lördag.

Världsmästerskapet i Kanada ångar vidare och rapporteras nu slå rekord i antal tittare. Damfotbollen är på frammarsch världen över, alldeles oavsett att Sverige har blivit sämre än för ett antal år sedan.

Ett lag som inte blivit sämre, utan snarare fortfarande håller sig i den absoluta världseliten är USA. Amerikanskorna gick in i turneringen som en av de solklara favoriterna och man har imponerat i flera matcher hittills. Samtidigt har det funnits en slags återhållsamhet i spelet och det är inte omöjligt att det finns mer att ta av det amerikanska laget.

I gruppen slog man dock Australien med komfortabla 3-1, kryssade mot ett klart sämre Sverige och vann mot svårslagna Nigeria i sista matchen. Det var ingen klang- och jubelföreställning, men man gjorde vad man skulle och vann gruppen före Australien. Det får ses som med beröm godkänt.

Ett starkt USA mot ett trevande Kina

För motståndet i kvartsfinalen, vilken USA tagit sig till via en 2-0-seger mot Colombia i åttondelen, står Kina – ett land som inte nödvändigtvis är särskilt känt på damfotbollsscenen. Visserligen var man heta i slutet av 90-talet när man tog sig till final i både OS och VM. Där och då blev det förlust mot just USA två gånger om.

I den här turneringen har Kina spelat hyfsat bra och man lyckades ta sig vidare från gruppen trots en jobbig förlust i premiären mot Kanada. Man följde upp förlusten med en seger mot Holland och ett kryss mot Nya Zeeland – två prestationer som inte heller sticker ut ur mängden. Det kinesiska laget har helt enkelt inte imponerat särskilt mycket, även fall man uddamålsslog Kamerun i åttondelsfinalen.

Intressant är att den chinesiska coachen, som varit avstängd från att stå vid sidlinjen i senaste matchen, är tillbaka. Det krävs nog att coachen har en speciell inverkan på sina spelare för att det här ska gå vägen – USA känns helt enkelt för starka.

Ja, som ni hör är vi övertygade om att amerikanskorna tar sig till ännu en semifinal i ett världsmästerskap. Frågan är bara hur stor segern blir? Orkar Kina stå emot och hålla ner siffrorna? Vi väljer att spela USA -1 asian handicap till 1,70 hos bet365. Det är ett spel som innebär att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsseger, men där USA behöver vinna med minst två mål för vårt spel ska sitta. Det känns osannolikt att Kina ska orka stå emot och 1,70 må låta lågt men kan ändå ha spelvärde.

Speltips:

Speltips:  USA -1 asian handicap
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, lördag 27/6
TV / Stream:   tvfyra logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Kina  10,00 titanbet logo
Oavgjort  4,45 unibet logo
USA  1,42 betsson logo
Över 2,5 mål  2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,62 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: