Speltips, Dam-VM,Tyskland – Norge 11/6: Handikappspel testas i gruppfinalen

Spelbloggare Publicerat: 11 juni 2015

Vi fortsätter leverera speltips från fotbollsvärldsmästerskapet i Kanada. Grupp B:s giganter Tyskland och Norge bjuder på ett skållhett möte, vilket sannolikt kommer avgöra vilket av länderna som plockar förstaplatsen. Ska vara jämnare än oddssättarna vill få det till att verka?

10-0. Tyskland förnedrade Elfenbenskusten i premiären – en match man förvisso var stora favoriter i, men att siffrorna skulle bli så pass stora kunde inte ens den störste optimisten, eller för andra delen åt andra hållet; pessimisten förutspå.

Hur som helst, Tyskland som är en av förhandsfavoriterna till att vinna mästerskapet, fick den bästa möjliga starten och turneringens kanske bästa anfallare, Célia Sasic, bombade in ett hattrick i den första halvleken och byttes sedan ut för att riskera att hon slits ut i onödan. Även den skuggande anfallaren Anja Mittag pillade dit tre baljor, varav två kom i den första halvleken.

Inte lika stora siffror, men även Norge stod för en storkross i sin premiärmatch mot Thailand. Det var inget snack om saken och slutresultatet skrevs tillslut 4-0, trots att man till synes verkade gå lite på halvfart under den andra halvan av matchen. En som visade styrkebesked var spetsen Isabell Herlovsen; hon hotade en svajig thailändsk backlinje hela tiden och hittade dessutom nätet två gånger om.

Norge underskattas

I praktiken har vi en gruppfinal här; vinnaren kommer med all sannolikhet plocka förstaplatsen och ställas inför en bättre situation till slutspelet. Tyskland är enorma favoriter – det raka spelet på dem står i så lite som 1,25x – och ska absolut ha favoritstämpeln på sig, men skiljer det verkligen så oerhört mycket mellan lagen?

Vill inte tro det, faktiskt. Att mala ner ett Elfenbenskusten, som är helt oprövat på den här nivån, är en sak – att göra dito med Norge, en annan.

– Vi sprang mer än dem och vi är glada att vi tog de tre poängen. Elfenbenskusten kom upp en bit, det var en annorlunda spelstil, och det var enkelt att komma in bakom deras lagdelar. Vi vet att Norge kommer bli mycket tuffare på torsdag, säger Tysklands tränare Silvia Neid enligt Businessinsider.com.

Precis som i EM för två år sedan, där Norge kom på en hedersvärd andraplats efter att ha förlorat mot just Tyskland i finalen, klev man in som underdogs i turneringen, vilket är fallet även nu. Få pratar om Norge som en potentiell utmanare, men de har utan tveklöst kvalitén för att komma en bit.

I det nämnda mästerskapet möttes lagen två gånger. I gruppspelet vann Norge med 1-0 och Tyskland med dito i finalen. Tycker inte att det skiljer speciellt mycket mer nu, än det gjorde då.

Norge +1,75 mål asian handicap (halva insatsen tillbaka vid förlust med två mål) finns till fina 1,91x hos Ladbrokes och det är för bra för att hålla fingrarna borta.

Speltips:

Speltips: Norge +1,75 mål asian handicap
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 22:00, torsdag 11/6
TV / Stream:  tvfyra logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland 1,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 6,50 betway logo
Norge 12,00 superlenny logo
Över 2,5 mål 1,61 betsafe logo
Under 2,5 mål 2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: