Speltips, Daniel Evans – Yoshihito Nishioka 2/8: Vi går på det raka spelet

Simon Pålsson Publicerat: 1 augusti 2016

ATP Atlanta smög igång redan under måndagen. Under tisdagen fortsätter den första omgången med en rad möten, däribland det mellan Daniel Evans och Yoshihito Nishioka.

Uppladdningen inför US Open fortsätter med en turnering på hardcourt i Atlanta den här veckan. Några stora spelare får vi dessvärre inte se. De stora namnen väljer istället att ladda upp med en träningsvecka och lite välförtjänt vila.

Det öppnar upp för lite andra namn den här veckan. Å andra sidan är turneringen i Atlanta bara i 250-klassen, något som även vanligtvis gör att vi inte får se särskilt många spelare på topp 10. I den här turneringen får amerikanen John Isner, som är regerande mästare här i Atlanta, tillskrivas en stor del av favoritskapet.

Vårt fokus i den första omgången hamnar istället på matchen mellan Daniel Evans och den japanska tennistalangen Yoshihito Nishioka. 20-åringen är ett stort framtidslöfte och kan förhoppningsvis skänka ytterligare glans till den japanska tennisen i framtiden. Att det finns en trolig efterträdare till Kei Nishikori måste kännas skönt.

Rutinen ska inte underskattas

Yoshihito Nishioka är alltså en mycket talangfull spelare, men är inte på något sätt nära sin fulla potential än. Vanligtvis ser vi japanen spela på Challenger-touren, där han faktiskt varit framgångsrik på sistone. Hardcourt är ett underlag som passar 20-åringen väldigt bra. Så sent som för ett par veckor sedan plockade Yoshihito Nishioka hem sin första titel för året i amerikanska Winnetka. Det är japanens totalt tredje titel.

Nu är det dock ATP-touren som gäller och här krävs det ett snäpp till för att man ska vara att räkna med. Daniel Evans är inte på något sätt en övermänsklig motståndare, men i det här läget känner vi ändå att det finns ett tydligt favoritskap att prata om. Britten är en mer rutinerad och i nuläget aningen vassare spelare. Ge det en eller två säsonger så är japanen möjligen förbi, men i skrivande stund är det 26-åringen som får gälla som favorit. Hardcourt är dessutom ett underlag som passar honom.

Därför tycker vi att 1,73 gånger pengarna på den raka segern för Daniel Evans är spelbart, med råge dessutom. Det blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Daniels Evans vinner
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 18:00, tisdag 2/8

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: