Speltips Daniil Medvedev – Andrey Rublev 6/9: Helrysk kvartsfinal

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2023

De ryska landsmännen Daniil Medvedev och Andrey Rublev gör upp i kvartsfinalen av US Open 2023. Matchen spelas onsdag den 6 september med start från kl 18:00 svensk tid.

Daniil Medvedev – Andrey Rublev

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vid den här tiden förra året var Daniil Medvedev världsetta, men för tillfället placerar han sig på en tredje plats på ATP-rankingen. Då var han också regerande mästare i US Open, men den gången blev han utslagen av Nick Kyrgios i den fjärde rundan.

Nu är den 27-årige ryssen tillbaka för att utmana om titeln och det har sett lovande ut så här långt. I den första rundan vann han enkelt mot Attila Balazs och därefter tappade han ett set mot Christopher O’Connell.

I den tredje rundan slog han Sebastian Baez med 3-0 i set och i den fjärde omgången kunde han besegra den 13-rankade australiensaren Alex De Minaur. Medvedev inledde då lite skakigt och förlorade första set för att sedan resa sig och vinna tre raka set. Setsiffrorna skrevs till 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Andrey Rublev gick in i US Open som åtta världsrankingen och med ambition att överträffa den kvartsfinal som han tog sig till förra året.

Den 25-årige ryssen inledde med att slå Arthur Cazaux i tre raka och därefter har samtliga tre matcher avgjorts i fjärde i set. I den andra och tredje rundan övermannade Rublev fransmännen Gael Monfils och Arthur Rinderknech. Därefter väntade så britten Jack Draper men inte heller han kunde rå på Andrey Rublev som vann med 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

Daniil Medvedev och Andrey Rublev möttes senast i Dubai i våras och då vann den förstnämnde tämligen enkelt i två raka set. Dessförinnan hade dock Rublev gått segrande i två raka möten.

När de nu möts igen i den här kvartsfinalen av US Open är det Medvedev som gäller som klar favorit. Ett rakt spel på att världstrean vinner ger omkring 1.38 gånger insatsen.

Medvedev har sett strået vassare ut i den här turneringen och han är alltjämt en något mer komplett tennisspelare än landsmannen Rublev. Om Medvedev dessutom kan få Rublev lite ur balans är risken/chansen stor att det kan rinna iväg till Medvedevs fördel. Mitt spel blir därför Medvedev -4.5 (game hcp) till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Medvedev -4.5 (game hcp)
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 6 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+