Speltips Danmark – Kazakstan 14/10: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 14 oktober 2023

Danmark gäller som stora favoriter då man tar emot Kazakstan i den sjunde omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördag den 14 oktober 2023 med avspark kl 20:45 på Parken i Köpenhamn.

Danmark – Kazakstan

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

EM-kvalets grupp H har utvecklat sig till en nervkittlande uppgörelse mellan fyra nationer. Inför den här omgången toppas tabellen av Slovenien. Detta tack vare att man har bättre målskillnad än Danmark som tagit lika många poäng. Endast en poäng bakom dessa två jagar Finland och Kazakstan som möts tidigare denna lördagskväll.

Danmark gick in som favoriter i den här gruppen, men i den andra omgången föll man med 3-2 borta mot Kazakstan. Danskarna hade då en, till synes, säker 2-0-ledning i halvtid, men i slutskedet av matchen tappade man konceptet fullständigt. Istället vände Kazakstan på steken och vann överraskande med 3-2.

Därefter har Kasper Hjulmands manskap emellertid repat sig. Senast tog man en viktig 1-0-seger borta mot Finland och har därmed avgörandet i egna händer.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danmark har inte briljerat

Kazakstan har varit en obehaglig motståndare för alla lag i den här gruppen och är nu alltså bara en poäng från en EM-biljett. Bortsett från segern mot Danmark så har man dock kammat noll i mot de övriga topplagen så här långt. Man föll i premiären hemma mot Slovenien och man förlorade med 1-0 när man tog emot Finland i juli. Vid den senaste landslagssamlingen kunde man sedan studsa tillbaka och vinna med 1-0 hemma mot Nordirland.

Kazakstan har nu kvar att möta Danmark, Finland och Slovenien på bortaplan. De har gjort det bra så här långt och vändningen mot Danmark var en bragd, men det mesta talar för att man kommer få det tufft att haka på i toppstriden.

Hos spelbolagen gäller Danmark som storfavoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.15 gånger insatsen.

Danskarna är förvarnade om vad Kazakstan går för och lär ta sig an den här uppgiften med bättre skärpa än senast lagen möttes. Samtidigt har Kazakstan visat att det inte var en tillfällighet att man lyckades vinna den matchen. Man har vunnit utan att att släppa in något mål mot Nordirland två gånger samt mot San Marino och förlusterna mot Finland och Slovenien var knappa.

Jag räknar med att Danmark ser till att vinna den här matchen, men spelat har inte sällan hackat i det här EM-kvalet. Senast hade man stora problem att skapa några målchanser mot Finland och jag tror att även Kazakstan kan hålla ihop det på ett bra sätt här. Mitt spel blir att Danmark vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark & under 3.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 14 oktober 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo