Speltips, Danmark – USA 25/3: ”Förmodar oddssänkning”

Spelbloggare Publicerat: 25 mars 2015

danmark usa 25/3Under uppehållet i de europeiska toppdivisionerna bjuder Danmark in USA för en vänskapslandskap i Århus, på NRGi Park. Vem vinner?

Till skillnad från de flesta landslagen i EM-kvalet, spelar Danmark inte i veckan då de står ensamma på fyra spelade i gruppspelet medan de andra har en match mindre spelad. Gruppen toppas med sju inkasserade pinnar, men Portugal kan passera förbi dem vid händelse av en trea i söndagens batalj mot Serbien.

Danmark växer som fotbollsnation; gjorde ett bra VM-kval, kom tvåa – men missade precis mästerskapet då de andra tvåorna hade inkasserat fler pinnar. EM-kvalet har också inletts fint och man ser med största sannolikhet ut att avancera vidare. Blir i alla fall som sämst en tredjeplats, vilket skulle innebära kval. Det vågar jag nästan lova.

Detta är självklart både en för- och nackdel för värden. De kan köra hårt, i 90 minuter, med sitt bästa manskap utan att behöva ta hänsyn till eventuellt tunga ben, men vill förmodligen samtidigt snurra runt lite på positionerna, testa nytt och kan möjligtvis gå in med en lite lättare inställning till matchen.

Ettan spelas

USA har inte spelat tävlingsfotboll sedan det fantastiskt genomförda världsmästerskapet under sommaren förra året. Tränaren Jürgen Klinsmann fogar över en intressant trupp, med ett flertal spelare från såväl toppdivisionerna i Europa som inhemska MLS, som absolut är utvecklingsbar.

Man har inte heller något mästerskapsspel inom den närmsta framtiden, utan har istället en rad träningsmatcher på schemat. Blir mycket testa runt, vilket även laguttagningen tyder på. Spelare som Matt Besler, Graham Zusi och Kyle Beckerman stannar hemma och flera yngre förmågor har plockats in och de lär inte komma till Århus för att sitta på bänken i 90 minuter.

Resultaten i de senaste träningslandskamperna har inte varit speciellt bra; vinst senast mot svaga Panama, men dessförinnan förluster mot Chile, Irland och Colombia.

Danmark kommer med en toppad trupp och rapporteras ställa ut den bästa möjliga startelvan. Ska bli intressant att se om profilen Nicklas ”Lord” Bendtner har kvar tajmningen och formen efter snålt med speltid i klubblaget Wolfsburg. IFK-spelaren Lasse Vibe väntas även han ta plats i anfallet och det är i fin form han kommer till spel.

Ettan har redan sjunkit några punkter, men finns fortfarande till 2,15 gånger pengarna hos William Hill. Förmodar att oddset ska sänkas ytterligare, så klipp till innan värdet försvinner.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Danmark 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
USA 3,85 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,25 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Danmark att vinna, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:15, 25/3
TV:  unibet logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson