Speltips Daria Kasatkina – Aryna Sabalenka 5/9: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 4 september 2023

Ryskan Daria Kasatkina ställs mot belarusiskan Aryna Sabalenka i den fjärde rundan av damernas US Open 2023. Matchen spelas natten till tisdag den 5 september med start från kl 01:00 svensk tid.

Daria Kasatkina – Aryna Sabalenka

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Daria Kasatkina från Ryssland har som bäst varit rankad som nummer åtta i världen, men inför US Open låg hon på 14:e plats på världsrankingen. I den närmast föregående turneringen i Cincinnati blev hon utslagen av Aryna Sabalenka i den tredje rundan och nu ställs de alltså mot varandra igen.

Den 26-åriga Kasatkina inledde US Open mot hemmaspelaren Alycia Parks där hon föll i första set för att sedan vända och vinna. Samma sak upprepades sedan i den andra rundan då hon ställdes mot en annan amerikanska i form av Sofia Kennin. I den tredje rundan fick Kasatkina sedan en mindre problematisk resa då han kunde besegra belgiskan Greetje Minnen med 6-3, 6-4.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sabalenka

Aryna Sabalenka har seglat upp som huvudfavorit att vinna årets US Open sedan världsettan Iga Swiatek är borta ur matchen. 25-åringen från Belarus var världstvåa inför turneringen och det är inte svårt att se varför hon står högt i kurs.

I Cincinnati föll Sabalenka visserligen mot Karolina Muchova i semifinalen, men hon har inlett US Open övertygande. I den första rundan slog hon Maryna Zanevska i två raka set och därefter gjorde hon processen kort även med Jodie Anna Burrage. Än mindre motstånd kunde sedan fransyskan Clara Burel bjuda på då den matchen slutade 6-1, 6-1 till Sabalenkas fördel.

Daria Kasatkina och Aryna Sabalenka möttes alltså se sent som för ett par veckor sedan och då vann Sabalenka med 6-3, 6-3. Därmed är ställningen 4-2 till belarusiskans fördel vad gäller inbördes möten.

Världstvåan gäller också som klar favorit inför den här matchen. Ett rakt spel på att Aryna Sabalenka vinner ger endast omkring 1.30 gånger insatsen.

Den kraftfulla Sabalenka har ännu inte tappat något set i den här turneringen och hon slog Kasatkina i två raka i Cincinnati. Aryna Sabalenka håller en högre nivå än Daria Kasatkina och jag finner anledning att tro att hon kommer att vinna i två raka set även den här gången. Det spelas till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 0-2 Sabalenka
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 01:00, tisdag 5 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+