Speltips, David Goffin – Grigor Dimitrov 25/1: Drömläge för två outsiders

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2017

I skrällarnas turneringen är allting möjligt. Vem hade kunnat tro att antingen David Goffin eller Grigor Dimitrov skulle spela semifinal i Australian Open 2017? Onsdagsmorgonens kvartsfinal avgör vem av spelarna som når dit.

Här snackar vi drömläge. David Goffin och Grigor Dimitrov, två spelare som visserligen tillhör världseliten, men som aldrig brukar ha möjligheten att gå riktigt långt i en Grand Slam har nu guldläge på en plats i semifinalen.

Tack vare att Australian Open 2017 blivit lite av skrällarnas turneringen har det öppnats upp platser för flertalet outsiders i ett sent skede av turneringen. Att David Goffin får ta sig an Grigor Dimitrov istället för Novak Djokovic i den här kvartsfinalen gör chansen på att nå en plats i semifinal betydligt större.

Båda de här spelarna har haft fina turneringar bakom sig. Belgaren David Goffin har spelat övertygande mot svårspelade motståndare som Ivo Karlovic och Dominic Thiem, medan bulgaren Grigor Dimitrov slog ut både Denis Istomin och Richard Gasquet utan några som helst problem.

Inga maratonset att förvänta

Det här är inga spelare med en monsterserve, som spelar enormt ensidiga tennismatcher där allting handlar om att försvara sin egen serve. Istället är det två i mina ögon väldigt rörliga spelare, med fint returspel och en förmåga att bryta motståndaren vid flertalet tillfällen under en match.

Därför tror vi inte på en match i stil med sådana som Ivo Karlovic, Milos Raonic, John Isner och andra servetokiga spelare ofta är inblandade i. Det här blir mer intensiva, snabba set och då kan vi nog räkna med att vi inte får se särskilt många game – även om matchen blir jämn och inte slutar 3-0 till någon av spelarna. Även om matchen slutar 3-1 åt något håll bör ett underspel sitta.

Hos William Hill (1 000 kronor bonus) spelar vi därför under 40,5 game till 1,91 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips:  Under 40,5 game
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, onsdag 25/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: