Speltips, Degerfors – AFC United 10/6: Dubbelt betalt skrällspel från Stora Valla

Spelbloggare Publicerat: 10 juni 2015

Från mittenskiktet av Superettan har vi hittat ett fint värdespel i matchen mellan Degerfors och AFC United på Stora Valla. Råder skrällmöjlighet?

Sjuan Degerfors mot nian AFC United. Tre pinnar skiljer dem åt när ”Degen” har en match mer spelad. Helt jämnt mellan lagen med andra ord – en vinst skulle för båda parter innebära att man får blodsmak på toppen, i alla fall på de som fajtas om tredjeplatsen.

Möjligt att Degerfors var smått överskattade inför säsongen, men att man ändå har ett så pass stort avstånd upp till toppen får ses som ett fiasko. Man tippades av de flesta bli en av uppflyttningsaspiranterna, ännu är det inte kört – krävs dock ett rejält uppsving snarast.

AFC har däremot prestarat över förväntan – tippade i botten, nu i mitten med två matcher mindre spelade än de flesta konkurrenter i serien och resultatraden 3-6-2. Man har svårt att vinna matcher, men är också svåra att slå. Spelar underhållande fotboll och det har visats effektivt.

Alltför stora favoriter

Värden får tillbaka Tobias Solberg och Jonas Bohlin i truppen, vilket är positivt men det är inte direkt spelare som höjer nivån extremt mycket. Liknande truppsituation från senast – AFC har Rabi Elia och Danijel Morariju avstängda.

Özkan Melkemichels AFC är, som nämnt, mycket svårslagna; har en vinst, en förlust och tre oavgjorda på de senaste matcherna. Torsken kom dessutom borta mot serieledande J-Södra, och knapp var den också – 1-2. Den andra förlusten man åkt på under året var mot tvåan Östersund och i den typer av matcher kan man inte kräva bättre prestationer.

Degerfors hade en fantastisk period mellan i slutet av april och början maj – men nu fallit in i en sämre sådan. Facit på de fem senaste är två förluster, två kryss och en vinst.

Favoritskapet ska vara och är självklart på DIF, men här överskattas man rejält. Minst hälften av försöken ska AFC, i rådande slag, lösa oavgjort eller vinst på Stora Valla. Nu får vi exakt dubbelt för AFC +0,5 mål asian handicap (detsamma som dubbelchansen X2) och det synas med en medelsumma.

Speltips:

Speltips: AFC United +0,5 mål asian handicap
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 10/6
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Degerfors 1,91 betway logo
Oavgjort 3,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AFC United 4,05 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,10 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: