Speltips, Degerfors – Assyriska 21/5: Trenden håller i sig på Stora Valla

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2015

Mitten mot mitten i Superettan. Det handlar om Degerfors och Assyriska som drabbar samman på Stora Valla, varifrån en vinnare hittats till lockande odds.

Assyriskas superstart på Superettan anno 2015 har skiftat över i en sämre period där man står utan vinst i fyra raka vinstfria matcher, varav två förlorats och två slutat oavgjort. Nu senast, inför 1 200 åskådare, spelade man 0-0 mot Sirius hemma på Södertälje Fotbollsarena – ett resultat man får vara nöjda med, både sett till förutsättningarna och chansfördelningen i matchen.

Känslan är att Assyriska blev lite väl upphajpade efter starten med tre vinster och ett kryss. Det var trots allt ett snällt schema man hade, där exempelvis två nykomlingar från division ett stod som motståndare. När nivån på motståndets höjts, har också skörden minskat avsevärt.

Förra året var man bara en pinne ifrån att landa på en av direktplatserna ner till division ett och det var med nöd och näppe – på fler gjorda bortamål – man fixade det fortsatta kontraktet i kvaldubbelmötet mot Örgryte. Ser inte att Assyriska stärkts speciellt till i år och stenen kommer utan tvekan fortsätta sjunka i tabellen.

Vunnit tre raka inbördesmöten på Stora Valla

Degerfors bör kunna bli en utmanare till den absoluta toppen, även om det finns ett antal lag som får betraktas som snäppet starkare. Finns i alla fall potential för att plocka en topp sex-plats – om Peter Samuelsson kan fortsätta leverera mål. Han har stått för sex av lagets 13 baljor på de åtta första matcherna och fortsätter producera – år efter år.

Nu kommer man från en 0-3-torsk mot starka Ljungskile senast, men det är också en av årets tuffaste bortamatcher i Superettan. Dessförinnan hade man tre raka vinster och en förlustfri svit på sex matcher. Formen är med andra ord, trots förlusten, extremt bra.

Ska skilja en hel del mellan dessa parter och stärkta av att spela på hemmaplan, borde DIF kunna lösa en relativt bekväm vinst mot ett uddlöst och formsvagt Assyriska. Man har vunnit de tre senaste inbördesmötena på Stora Valla och inte förlorat på sju raka, hemma- och bortaplan inkluderat.

Lite ont om information, men vi har inte nåtts av några rapporter om nya skador i hemmalägret – och då väljer jag att kliva in på den raka ettan till fina 2,05x hos vår favoritbookie William Hill. Spelbart åtminstone fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Degerfors vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 21/5
TV / Stream:  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Degerfors 2,05 williamhill logo
Oavgjort 3,50 unibet logo
Assyriska 3,80 betway logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,93 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: