Speltips, Degerfors – Jönköping Södra 31/8: Serieledaren omöjlig att stoppa?

Spelbloggare Publicerat: 30 augusti 2015

En av årets svåraste bortamatcher väntar Jönköping Södra. Serieledaren möter Degerfors på Stora Valla; en oviss batalj på förhand, menar oddssättarna – vi anser, till skillnad från dem, att det finns en klar favorit.

Sista chansen? Med en match mindre spelad än de flesta konkurrenterna ovan, exakt nio stycken kvar och sju pinnar upp till den positiva kvalplatsen – är en trea mer eller mindre ett måste för Degerfors. Annars får siktet ställas in på fortsatt Superettanäventyr även kommande spelår. En ödesbatalj, detta.

En desto mer bekväm sits är J-Södra i. Serien toppas och har gjorts så under en bra period och ner till kvalplatsen skiljer hela nio poäng – kan bli 12 när domaren blåser av den andra halvlek – och man är mer eller mindre redan nu klara. Ska till en jättedipp för att detta ska sjabblas bort. Min klara känsla är – J-Södra är mogna för allsvensk fotboll.

Försvarsjätten out

Truppstatusen är inte uppdaterad för J-Södra, men det verkar inte som att något nytt kommit upp på tapeten där. Avstängningar är man befriade från, så förutsättningarna kan inte bli mycket bättre. Degerfors får tillbaka Fuad Hyseni och Emil Johansson, men den extremt betydande försvarsspelaren Patrik Anttonen är out – ett rejält tufft avbräck.

Degerfors kan pressa vilken konkurrent som helst i Superettan, men står också, då och då, för usla prestationer. Ofta brukar dessa komma på bortaplan, men just nu står man med tre raka hemmamatcher i följd utan vinst (0-2-1) – förlusten mot Utsikten (!) och kryssen mot Värnamo och Östersund.

Nu senast åkte Degerfors på en 1-2-torsk borta mot GAIS och formen är allt annat än toppad – illa tajmat till slutspurten av serien. Då hade det kunnat finnas mer passande uppgifter än att möta ett fenomenalt bra J-Södra.

Serieledaren har bara förlorat två matcher på hela säsongen; är solida på såväl hemma- som bortaplan. Förra veckan, hemma mot Varberg, stod man för en av årets prestationer när Varberg snurrades upp på läktaren med 3-0 – den sjunde förlustfria matchen i följd.

Förstår inte varför oddsen är så pass jämna och spelar J-Södra 0 (asian handicap), vilket innebär att vi försäkrar oss med att få insatsen tillbaka vid oavgjort, till 1,85x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra 0 (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 31/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Degerfors 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 titanbet logo
Jönköping Södra 2,55 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 betway logo
Under 2,5 mål 2,02 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: