Speltips, Degerfors – Sirius 26/5: Gästerna alltför stora favoriter

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2015

På Stora Valla spelas ensam tisdagsmatch i Superettan, och det är Degerfors som tar emot Sirius – en match där bortalagets favoritskap blivit alltför stort.

Femman mot fyran, båda på 16 pinnar, Sirius med lite bättre målskillnad. En förlust skulle, för båda parter, skulle betyda att avståndet upp till toppen växer rejält eftersom alla topplagen kammat poäng i den här omgången. Eventuella vinnaren däremot, den kliver upp som delad trea med Varberg, med tre pinnar upp till tvåan och sex till ettan.

Extremt betydande match med andra ord, där det handlar om att haka på eller halka ifrån toppen. Årets hittills kanske hetaste sexpoängsmöte? Mycket möjligt. Mer ovissa förutsättningar kan det i alla fall inte bli.

Väljer att reka den här matchen redan nu, innan laguttagningarna publicerats, då det finns en enorm sänkningsrisk. Detta betyder å andra sidan att vi inte blivit uppdaterade med skador och liknande, men hade någon av stjärnorna varit osäker för spel, hade det sannolikt redan kommit ut. Räknar med liknande trupper som senast.

Missvisande odds

3,30-3,45-2,25 – det är alltså 1×2-oddsen här. Hade eventuellt kunnat köpa Sirius som knappa, mycket knappa favoriter, men att oddssättarna menar att det ska skilja såhär mycket mellan lagen – det förstår jag inte överhuvudtaget varför.

Sirius, ja, lite mer upphajpade inför säsongen, men vi vet att ett Degerfors med Peter Samuelsson i spetsen är slagkraftiga och nu har båda lagen, poängmässigt, inlett serien exakt lika bra. Möjligt att Uppsalalaget haft ett något tuffare spelschema, men som bekant; det finns inga enkla matcher i Superettan – alla kan slå alla.

Formen skulle jag säga väger över lite i ”Degens” favör. De står med fyra vinster på de fem senaste matcherna och bara en förlust sedan den andra omgången. Man har växt för varje vecka och nu senast besegrades Assyriska med stabila 2-0 på just Stora Valla.

Sirius kommer från en 1-0-vinst hemma mot tokusla Mjällby. Matchen fördes från början till slut, men udden kändes inte speciellt vass och målet fick vänta till så sent som den 76:e minuten. Alltid starkt att plocka en trea, men det finns saker att jobba med.

På resande fot står Sirius efter fyra försök fortfarande utan vinst, varav tre slutat oavgjort och en således förlorats. ”Degen” tar nu fördel av att spela på sin naturmatta, mot ett utpräglat konstgräslag.

Förmodar att oddsen på Degerfors kommer sjunka närmare avspark och vi spelar därför DIF 0.0 asian handicap till fantastiskt fina 2,35 redan nu.

Få 1 000 kronor bonus!

Klassiska William Hill erbjuder inte bara riktigt höga odds, de ger även alla nya kunder 1 000 kronor bonus. Hämta din bonus här!.

Speltips:

Speltips: Degerfors 0.0 asian handicap
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:20, 26/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Degerfors 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,45 betsson logo
Sirius 2,25 betway logo
Över 2,5 mål 1,85 bwin logo
Under 2,5 mål 2,01 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: