Speltips, Denver Broncos – New England Patriots 24/1: Manning mot Brady

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2016

AFC Championship ska avgöras och dessutom ska antingen Denver Bronos eller New England Patriots ta sig till Super Bowl. Det här har alla möjligheter att bli en riktig klassiker, när vi dessutom får se legendarerna Peyton Manning och Tom Brady göra upp.

Det är dags för AFC Championship mellan två av de senaste säsongernas stora dominanter, Denver Broncos och New England Patriots. Inte nog med att AFC-mästaren ska koras, det ligger också en plats till Super Bowl i potten. Lite slarvigt kan det här uttryckas som semifinalen, där det ena av två finallag alltså ska utses.

Den här matchen har egentligen allt man på förhand kan önska sig av en match i amerikansk fotboll. Det är två klassiska, formstarka och trevliga lag, som båda spelar en fotboll som huvudsakligen går ut på att göra fler poäng än motståndaren – snarare än att släppa till färre än motståndaren. Det är helt enkelt två offensivt lagda lag.

Därtill är det en match mellan två av sportens största legendarer, åtminstone i modern tid. Hemmalagets quarterback Peyton Manning och gästernas dito Tom Brady, två spelare och hänförare som trots att de börjar komma till åren fortfarande håller en enormt hög klass.

Hetsig stämning inför matchen

Med tanke på att det här är två av de dominerande lagen de sista säsongerna har vi också fått se ett par riktigt tunga matcher mellan lagen, någonting som har spätt på rivaliteten mellan lagen. Det gör att vi inför matchen känt vindraget av diverse kulor som avfyrats för att försöka psyka varandra.

De båda quarterbackarna har dock en tydlig ömsesidig respekt för varandra, men det har inte hindrat andra från att provocera lite inför det heta mötet. Hemmalagets Antonio Smith har enligt ESPN sagt att en passande benämning på Tom Brady är en crybaby, det vill säga lite av en gnällspik.

– Jag har massor av respekt för hela organisationen. De har fantastiska spelare. Tom Brady är fantastisk. Bill Belichick är en fantastisk coach. Jag har massor av respekt för dem, men jag bara hatar dem, säger hemmalagets Derek Wolfe till Denver Post inför matchen. En hel del provokationer alltså och vi kan säkerligen räkna med att det kommer att smälla ute på planen.

Två väldigt starka anfall

Det här är en match mellan två lag med väldigt starkt anfallsspel och som båda producerar en hel del poäng i sina matcher. Det står i kontrast till en del andra lag, till exempel Seattle Seahawks, som snarare bygger sina lag utifrån en stark defensiv.

När två av historiens bästa quarterbackar står på en varsin sida av planen kan vi inte annat än att räkna med en hel del poäng. Någonting annat vore rent av konstigt. När vi tittar på lagens senaste inbördes möten bekräftas också bilden. 30-24 till Broncos senast, 43-21 till Patriots dessförinnan. 26-16, 34-31, 45-10 och 23-41 är övriga matcher de senaste åren. Genomgående poängrikt alltså.

Lagen såg dessutom offensivt starka ut i sina första slutspelsmatcher för säsongen, där Broncos slog Steelers efter 23 gjorda poäng och Patriots slog Chiefs efter 27 gjorda poäng.

Ja, som ni hör pekar allting på att vi får se en hel del touchdowns och poäng i den här matchen. Konstigt vore väl annars när två av ligans absolut starkaste anfall och quarterbacks gör upp. Därför spelar vi över 44,5 game i matchen till 1,93 gånger pengarna hos 10Bet. Det är ett spel som känns väldigt bra på förhand.

 

Speltips:

Speltips:  Över 44,5 poäng i matchen (inklusive förlängning)
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, söndag 24/1
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Denver Broncos  2,50 williamhill logo
New England Patriots  1,67 unibet logo
Över 44,5 poäng  1,93 betstarsknapp logo
Under 44,5 poäng  1,95 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: