Speltips, Derby – Middlesbrough 17/3: Målspel från toppmötet i Championship

Spelbloggare Publicerat: 17 mars 2015

derby middlesbrough 17/3Toppmöte väntar i Championship mellan fyran Derby County och trean Middlesbrough på iPro Stadium, varifrån vi tror att det kan rassla till i båda näten.

Derby söker efter sin första trea sedan en dryg månad och fyra matcher tillbaka. Låter som nattsvart statistik, men man har sakteliga börjat hitta tillbaka till formen. Senast spelade man 1-1 borta mot toppkonkurrenten Norwich – ett på förhand bra resultat. Matchen dessförinnan slutade också oavgjort, då hemma mot Birmingham. Fram till den 93:e matchminuten ledde man med två mål, men sedan kom två snabba mål av motståndarna och tappet lämnade såklart bitter eftersmak, inte minst då spelet rapporterades vara relativt bra under större delar av matchen.

Gästerna, då. De har förvisso en superfin trend på hemmaplan, men en klart sämre på resande fot. De fyra senaste bortamatcherna har resulterat i tre torskar och ett kryss. Men trots den bistra statistiken, är det med självförtroende reser till Derby efter den fantastiska 4-1-vinsten mot Ipswich, som konkurrerar om samma platser som just Derby och Middlesbrough, de som leder till det engelska finrummet, även kallat Premier League. Från sin skuggande anfallsposition målade Patrick Bamford dubbelt – vilket innebär att han nu leder den interna skytteligan på 13 baljor.

Hittar nätet – trots avbräcken?

Anfallspjäserna Darren Bent (5) och Chris Martin (16), Derby, saknas och det är två enorma offensiva avbräck – framförallt den sistnämnda. Kan därför tyckas rentav felaktigt att tro att vi ska få skåda ett målpartaj på iPro Arena, men Derby har klarat sig utan dessa herrar sedan en tid tillbaka och de offensiva tendenserna börjar åter synas. Man får trots allt ihop det, vill jag tro.

Gästerna har gjort åtta mål på de tre senaste matcherna, men också släppt in mål i två av dem. Frejdigheten som visades upp mot Ipswich var beundransvärd och jag har svårt att tro att man ska slå försöka slå av på takten nu när anfallsspelet varit så pass effektivt. En trea är i siktet, precis som för Derby. Blir automatiskt så när toppstriden är så tajt; bara två pinnar skiljer mellan ettan och fyran. Varje tappad pinne kan komma att bli förödande för tabellpositionen.

Över 2,5 mål finns till 2,15x – ett fullt överkomligt pris, men jag känner mig klart mer bekväm med att båda lagen gör mål till 1,87x – ett spel som suttit i båda lagens två senaste matcher – och det synas med en insats strax under medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Derby 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,40 bwin logo 250 kr
Middlesbrough 3,10 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,78 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,15 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 17/3
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson