Speltips, Dinamo Minsk – Red Bull Salzburg 20/8: Bräcklig favorit

Spelbloggare Publicerat: 19 augusti 2015

Efter att ha tappat det totalt mot Malmö får Red Bull Salzburg istället chansen i Europa League-kvalet. Det börjar med en bortamatch mot Dinamo Minsk och då bör oddsen vara jämnare än spelbolagen antyder.

Fotboll är inte alltid logiskt. Salzburg har fått en mardrömsmotståndare i Malmö FF och åkte ut mot dem för andra året i följd i kvalet mot Champions League – på skrämmande lika vis. Hemmavinster (2-1 respektive 2-0) och sedan bortaförluster (0-3 respektive 0-3).

Senast innebar det också ett enormt pollettregn för oss på Spelbloggare också. Från returen bjöd vi på två speltips – över 10,5 hörnor och Malmö att avancera vidare – vilka båda satt till 1,91 respektive 11,0 (!) x polletterna.

Soriano out

Nu ska Salzburg ladda om från den där totala käftsmällen och det kan inte vara det enklaste. Från att i huvudet varit klara för play off-rundan till CL – till att nu få fajtas om en plats till gruppspelet i Europa League. Uppenbart är det också att man inte håller samma kvalité på bortaplan kontra hemma i Österrike.

Det är inte bara i Europa som man haft problem, utan även hemma i serien. På de fem inledande matcherna är facit bleka sju pinnar. Nu har förvisso de två senaste vunnits – men det mot jumbon respektive nästjumbon. Inte de tuffaste testerna att kunna ställas inför.

Att Salzburg håller sämre nivå än i fjol råder det ingen tvekan om. Flera av nyckelpjäserna försvann och ersättarna är inte av samma klass. Känslan är att att oddssättarna är kvar i tänket från förra året; att de fortfarande skulle vara lika vassa.

Dinamo Minsk är inte speciellt namnstarkt, men den kollektiva styrkan ska inte underskattas och i kvalet skickade man först ut Cherno More och nu senast – Zürich. Den prestationen ska inte alls viftas bort.

Det verkar också som att Salzburgs storstjärna Soriano missar matchen – ett avbräck av enorm betydelse.

Dinamo Minsk +0,25 mål (asian handicap) spelas till 2,02x och det innebär att vi får kammar fullt vid hemmavinst och får halv vinst vid oavgjort.

Speltips:

Speltips: Dinamo Minsk +0,25 mål
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 20/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Dinamo Minsk 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 titanbet logo
Red Bull Salzburg 2,15 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,75 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: